ПРЕДСТАВЉАМО … Никола Дробњак, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Олимпијске игре недосањан сан

 Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО … Никола Дробњак, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Олимпијске игре недосањан сан

ЗВОРНИК – Освојена бронзана медаља на Европском аматерском првенству у Анталији, одржаном средином овог мјесеца, била је главни разлог да Кик-бокс савез Републике Српске као кандидата за традиционалну акцију “Гласа Српске” предложи Зворничанина Николу Дробњака.

Била је то још само једна у низу медаља коју је овај искусни такмичар освојио у пребогатој каријери, али он није задовољан њеним сјајем, јер је на ово такмичење отишао као први на свјетским ранг-листама.

- Искрен да будем очекивао сам више, али ето нисам успио стићи даље од полуфинала. У мојој категорији (лоу-кик, до 81 килограм) било је пријављено 14 такмичара и као први носилац и сребрни са прошлогодишњег свјетског шампионата био сам слободан у првом колу. У четвртфиналу сам савладао Француза Роберта Делиса и већ тада сам осигурао медаљу. Пред полуфиналу борбу са Хрватом Гајом Ћосићем био сам фаворит. Од почетка меча ишао сам да што прије дођем до побједе нокаутом. Међутим, вјешто је избјегавао отворену борбу, надмудрио ме и дошао да побједе - самокритичан је Дробњак.

У зрелим је спортским годинама и већ сада му је јасно да неће успјети да оствари животни циљ.

- Од када сам ушао у ринг маштао сам да се нађем на Олимпијским играма, али од тога неће бити ништа. Готово је извјесно да на ће на ОИ у Лос Анђелесу 2028. године кик-бокс бити пуноправан спорт, али нажалост нећу моћи да учествујем због старосне границе која износи 40 година - наставио је Дробњак.

Ове године, тачније у јуну, овај Зворничанин се окитио титулом професионалног првака Европе у лоу-кику, категорија до 81,4 килограма.

- Било је то пред домаћом публиком, а савладао сам представника Сјеверне Македоније Димитра Георгијева. Био је ово меч за упражњену европску титулу, а интересантно је напоменути да сам прошле године од овог истог борца изгубио у финалу аматерског свјетског првенства - додао је Дробњак, кога већ почетком наредне године очекује одбрана ове титуле, а касније напад и на свјетски појас.

Дефектолог

Никола Дробњак уз успјешну спортску каријеру стекао је и образовање дефектолога-специјалног педагога. Запослен је у Центру за социјални рад Зворник.

- Највише радим са дјецом проблематичног понашања, а првенствени циљ је да се покушају вратити на прави пут - нагласио је Дробњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана