PREDSTAVLjAMO … Nikola Drobnjak, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Olimpijske igre nedosanjan san

 Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO … Nikola Drobnjak, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Olimpijske igre nedosanjan san

ZVORNIK – Osvojena bronzana medalja na Evropskom amaterskom prvenstvu u Antaliji, održanom sredinom ovog mjeseca, bila je glavni razlog da Kik-boks savez Republike Srpske kao kandidata za tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” predloži Zvorničanina Nikolu Drobnjaka.

Bila je to još samo jedna u nizu medalja koju je ovaj iskusni takmičar osvojio u prebogatoj karijeri, ali on nije zadovoljan njenim sjajem, jer je na ovo takmičenje otišao kao prvi na svjetskim rang-listama.

- Iskren da budem očekivao sam više, ali eto nisam uspio stići dalje od polufinala. U mojoj kategoriji (lou-kik, do 81 kilogram) bilo je prijavljeno 14 takmičara i kao prvi nosilac i srebrni sa prošlogodišnjeg svjetskog šampionata bio sam slobodan u prvom kolu. U četvrtfinalu sam savladao Francuza Roberta Delisa i već tada sam osigurao medalju. Pred polufinalu borbu sa Hrvatom Gajom Ćosićem bio sam favorit. Od početka meča išao sam da što prije dođem do pobjede nokautom. Međutim, vješto je izbjegavao otvorenu borbu, nadmudrio me i došao da pobjede - samokritičan je Drobnjak.

U zrelim je sportskim godinama i već sada mu je jasno da neće uspjeti da ostvari životni cilj.

- Od kada sam ušao u ring maštao sam da se nađem na Olimpijskim igrama, ali od toga neće biti ništa. Gotovo je izvjesno da na će na OI u Los Anđelesu 2028. godine kik-boks biti punopravan sport, ali nažalost neću moći da učestvujem zbog starosne granice koja iznosi 40 godina - nastavio je Drobnjak.

Ove godine, tačnije u junu, ovaj Zvorničanin se okitio titulom profesionalnog prvaka Evrope u lou-kiku, kategorija do 81,4 kilograma.

- Bilo je to pred domaćom publikom, a savladao sam predstavnika Sjeverne Makedonije Dimitra Georgijeva. Bio je ovo meč za upražnjenu evropsku titulu, a interesantno je napomenuti da sam prošle godine od ovog istog borca izgubio u finalu amaterskog svjetskog prvenstva - dodao je Drobnjak, koga već početkom naredne godine očekuje odbrana ove titule, a kasnije napad i na svjetski pojas.

Defektolog

Nikola Drobnjak uz uspješnu sportsku karijeru stekao je i obrazovanje defektologa-specijalnog pedagoga. Zaposlen je u Centru za socijalni rad Zvornik.

- Najviše radim sa djecom problematičnog ponašanja, a prvenstveni cilj je da se pokušaju vratiti na pravi put - naglasio je Drobnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana