ПРЕДСТАВЉАМО Никола Ћетковић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Повреда покварила планове

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО Никола Ћетковић, кандидат Фудбалског савеза Републике Српске: Повреда покварила планове

БАЊАЛУКА – Сјајне одбране у другом дијелу прошле сезоне биле су разлог да Фудбалски савез Републике Српске као свог кандидата за Избор десет најбољих спортиста предложи голмана Борца Николу Ћетковића који ће годину на измаку ипак памтити више по лошем, него по добром.

Бањалучани су прошлу сезону пласманом на друго мјесто у Премијер лиги изборили пласман у квалификације за Лигу конференција, гдје их је у првом колу чекала бечка Аустрија. Послије минималног пораза на гостовању 0:1 услиједио је реванш у Бањалуци, 3. августа.

- У том првом сусрету пружили смо сјајну игру, али нажалост примили смо гол у судијској надокнади. Зато је пред реванш у Бањалуци владала права еуфорија. Када смо повели голом Себастијана Ерере Градски стадион је експлодирао и сви смо се надали да можемо елиминисати аустријског великана. Међутим, они су брзо изједначили, а затим и повели – рекао је Ћетковић.

У финишу сусрете права драма.

- Аустријанци су почели да одуговлаче са игром, а ми смо покушавали да дођемо бар до изједначења. У једном тренутку створила се велика гужва, а ја сам као капитен хтио да наше играче одвојим од Аустријанаца. Тада ми је играч бечког клуба Мухарем Хусковић упутио псовку, изгубио сам живце и кренуо сам према њему да се обрачунам. Међутим, није било суђено, искочило ми је кољено, изнесен сам са терена и послије детаљних љекарских прегледа установљено је да се ради о пукнућу средњих укрштених лигамената. Пошто сам имао додатну повреду медијалних лигамената, тек послије опоравка сам ишао на операцију. Било је то 7. октобра на Клиници “Вождмедик” у Београду – наставио је Ћетковић.

Одмах је било јасно да је за њега ова сезона изгубљена.

- Тренутно идем на рехабилитацију у бању Слатина, а прве тренинге моћи ћу да одрадим тек пет мјесеци послије операције и то ћу само моћи праволинијски трчати. Тек послије тога мјесец, два моћи ћу почети са нормалним радом, што значи да ћу бити у конкуренцији тек за идућу сезону. Тешко је, али и много лакше када видим да Борац игра сјајно и да је на добром путу да освоји титулу – додао је Ћетковић.

Репрезентација

Никола Ћетковић рођен је 6. фебруара 2002. године у Бањалуци, а може се похвалити да је прије напуњених 20 година успио да сакупи наступе за све репрезентативне селекције БиХ. Интересантно је да је бранио за репрезентацију Србије до 15 година, а потом за селекције БиХ до 16, до 17, до 18, до 19, до 21 године и за сениорску репрезентацију. Тај једни наступ за А тим забиљежио је 19. децембра 2021. године на гостовању код САД (0:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана