PREDSTAVLjAMO Nikola Ćetković, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Povreda pokvarila planove

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO Nikola Ćetković, kandidat Fudbalskog saveza Republike Srpske: Povreda pokvarila planove

BANjALUKA – Sjajne odbrane u drugom dijelu prošle sezone bile su razlog da Fudbalski savez Republike Srpske kao svog kandidata za Izbor deset najboljih sportista predloži golmana Borca Nikolu Ćetkovića koji će godinu na izmaku ipak pamtiti više po lošem, nego po dobrom.

Banjalučani su prošlu sezonu plasmanom na drugo mjesto u Premijer ligi izborili plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, gdje ih je u prvom kolu čekala bečka Austrija. Poslije minimalnog poraza na gostovanju 0:1 uslijedio je revanš u Banjaluci, 3. avgusta.

- U tom prvom susretu pružili smo sjajnu igru, ali nažalost primili smo gol u sudijskoj nadoknadi. Zato je pred revanš u Banjaluci vladala prava euforija. Kada smo poveli golom Sebastijana Erere Gradski stadion je eksplodirao i svi smo se nadali da možemo eliminisati austrijskog velikana. Međutim, oni su brzo izjednačili, a zatim i poveli – rekao je Ćetković.

U finišu susrete prava drama.

- Austrijanci su počeli da odugovlače sa igrom, a mi smo pokušavali da dođemo bar do izjednačenja. U jednom trenutku stvorila se velika gužva, a ja sam kao kapiten htio da naše igrače odvojim od Austrijanaca. Tada mi je igrač bečkog kluba Muharem Husković uputio psovku, izgubio sam živce i krenuo sam prema njemu da se obračunam. Međutim, nije bilo suđeno, iskočilo mi je koljeno, iznesen sam sa terena i poslije detaljnih ljekarskih pregleda ustanovljeno je da se radi o puknuću srednjih ukrštenih ligamenata. Pošto sam imao dodatnu povredu medijalnih ligamenata, tek poslije oporavka sam išao na operaciju. Bilo je to 7. oktobra na Klinici “Voždmedik” u Beogradu – nastavio je Ćetković.

Odmah je bilo jasno da je za njega ova sezona izgubljena.

- Trenutno idem na rehabilitaciju u banju Slatina, a prve treninge moći ću da odradim tek pet mjeseci poslije operacije i to ću samo moći pravolinijski trčati. Tek poslije toga mjesec, dva moći ću početi sa normalnim radom, što znači da ću biti u konkurenciji tek za iduću sezonu. Teško je, ali i mnogo lakše kada vidim da Borac igra sjajno i da je na dobrom putu da osvoji titulu – dodao je Ćetković.

Reprezentacija

Nikola Ćetković rođen je 6. februara 2002. godine u Banjaluci, a može se pohvaliti da je prije napunjenih 20 godina uspio da sakupi nastupe za sve reprezentativne selekcije BiH. Interesantno je da je branio za reprezentaciju Srbije do 15 godina, a potom za selekcije BiH do 16, do 17, do 18, do 19, do 21 godine i za seniorsku reprezentaciju. Taj jedni nastup za A tim zabilježio je 19. decembra 2021. godine na gostovanju kod SAD (0:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana