ПРЕДСТАВЉАМО: Ненад Ритан, кандидат Савеза кошарке у колицима Републике Српске: Навикли смо на успјехе

Дејан Марић
ПРЕДСТАВЉАМО: Ненад Ритан, кандидат Савеза кошарке у колицима Републике Српске: Навикли смо на успјехе

БАЊАЛУКА - Члан Кошаркашког клуба инвалида Врбас Ненад Ритан и кандидат је Савеза кошарке у колицима Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Више од 13 година са успјехом се бави кошарком у колицима и један је од најбољих играча вишеструког шампиона НЛБ лиге, Републике Српске и БиХ.

- Прије неколико година сам имао ту част да будем изабран за најбољег спортисту града Бањалука у конкуренцији особа са инвалидитетом. На ову награду сам и те како поносан и она ми је дала мотив више да се са још већом енергијом бавим овим спортом који ми је много тога доброг донио. Сада сам изузетно почаствован што сам се нашао у кругу кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске - рекао је Ритан.

Од 2007. године када се први пут појавио на тренингу ККИ Врбас, па до данас, са екипом је освојио велики број трофеја. Шест година узастопно су шампиони НЛБ лиге, БиХ, док су годинама најбољи и у Републици Српској.

- Прије свега желим да нагласим како је клуб за мене постао друга кућа. Прелијепо се осјећам када сам са саиграчима на тренинзима, када путујемо на утакмице и наравно када побјеђујемо. На почетку није било лако, а не каже се узалуд како је сваки почетак тежак. Из дана у дан, из мјесеца у мјесец и тако свих ових година трудио сам се максимално како би стасао у доброг играча и мислим да сам у томе успио. Велике заслуге за то имају моји саиграчи и тренери. Оно што ми је још важније је да смо као клуб још више напредовали, а велике заслуге за то припадају предсједнику Маринку Умичевићу - наставио је Ритан.

ККИ Врбас је у текућој сезони кренуо онако како је и планирано. Прво је освојен Куп БиХ, а потом су први дио премијерлигашке сезоне завршили као јесењи шампиони, без иједног пораза.

- То је само најбоља потврда да имамо и даље најквалитетнији тим. Нема сумње да смо у првом дијелу сезоне урадили велику ствар и да смо корак ближе новој шампионској титулу. Вјерујем да када стане ова пандемија изазвана вирусом корона да ћемо и у Европи биљежити добре резултате - додао је Ритан.

НЛБ лига

Кошаркашки клуб инвалида Врбас шест пута узастопно је освајао НЛБ лигу. Први трофеј узели су 2014. године, ове године изборили су финале које је требало да играју у Љубљани против Змаја из Градачца.

- Све је пролонгирано због вируса корона, али се надамо да ће тај меч бити одигран и да ћемо се по седми пут радовати у овом регионалном такмичењу - додао је Ненад Ритан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана