PREDSTAVLjAMO: Nenad Ritan, kandidat Saveza košarke u kolicima Republike Srpske: Navikli smo na uspjehe

Dejan Marić
PREDSTAVLjAMO: Nenad Ritan, kandidat Saveza košarke u kolicima Republike Srpske: Navikli smo na uspjehe

BANjALUKA - Član Košarkaškog kluba invalida Vrbas Nenad Ritan i kandidat je Saveza košarke u kolicima Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Više od 13 godina sa uspjehom se bavi košarkom u kolicima i jedan je od najboljih igrača višestrukog šampiona NLB lige, Republike Srpske i BiH.

- Prije nekoliko godina sam imao tu čast da budem izabran za najboljeg sportistu grada Banjaluka u konkurenciji osoba sa invaliditetom. Na ovu nagradu sam i te kako ponosan i ona mi je dala motiv više da se sa još većom energijom bavim ovim sportom koji mi je mnogo toga dobrog donio. Sada sam izuzetno počastvovan što sam se našao u krugu kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske - rekao je Ritan.

Od 2007. godine kada se prvi put pojavio na treningu KKI Vrbas, pa do danas, sa ekipom je osvojio veliki broj trofeja. Šest godina uzastopno su šampioni NLB lige, BiH, dok su godinama najbolji i u Republici Srpskoj.

- Prije svega želim da naglasim kako je klub za mene postao druga kuća. Prelijepo se osjećam kada sam sa saigračima na treninzima, kada putujemo na utakmice i naravno kada pobjeđujemo. Na početku nije bilo lako, a ne kaže se uzalud kako je svaki početak težak. Iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec i tako svih ovih godina trudio sam se maksimalno kako bi stasao u dobrog igrača i mislim da sam u tome uspio. Velike zasluge za to imaju moji saigrači i treneri. Ono što mi je još važnije je da smo kao klub još više napredovali, a velike zasluge za to pripadaju predsjedniku Marinku Umičeviću - nastavio je Ritan.

KKI Vrbas je u tekućoj sezoni krenuo onako kako je i planirano. Prvo je osvojen Kup BiH, a potom su prvi dio premijerligaške sezone završili kao jesenji šampioni, bez ijednog poraza.

- To je samo najbolja potvrda da imamo i dalje najkvalitetniji tim. Nema sumnje da smo u prvom dijelu sezone uradili veliku stvar i da smo korak bliže novoj šampionskoj titulu. Vjerujem da kada stane ova pandemija izazvana virusom korona da ćemo i u Evropi bilježiti dobre rezultate - dodao je Ritan.

NLB liga

Košarkaški klub invalida Vrbas šest puta uzastopno je osvajao NLB ligu. Prvi trofej uzeli su 2014. godine, ove godine izborili su finale koje je trebalo da igraju u Ljubljani protiv Zmaja iz Gradačca.

- Sve je prolongirano zbog virusa korona, ali se nadamo da će taj meč biti odigran i da ćemo se po sedmi put radovati u ovom regionalnom takmičenju - dodao je Nenad Ritan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana