ПРЕДСТАВЉАМО: Немања Малешевић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Турнир у Београду искуство за будућност

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Немања Малешевић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Турнир у Београду искуство за будућност

БАЊАЛУКА - Другу годину заредом Немања Малешевић је кандидат Тениског савеза Републике Српске за акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

Прошле године није успио да прође међу десет најбољих, док се ове нада да ће ући на листу бесмртних. Годину на измаку памтиће по неколико добрих ствари, иако није било такмичења на којима би скупио нове бодове.

- Година је била тешка свима и није се могло много тога “извући”. На почетку године играо сам на фјучерсима са промјенљивим успјехом, да би врло брзо све стало. Као и већина спортиста, дуго сам био без тренинга, а онда је Јанко Типсаревић организовао егзибициони турнир у Београду. Побиједио сам Марка Миладиновића у Београду на турниру Тениског савеза Србије и на путу ка Бањалуци сасвим неочекивано звали су ме организатори и питали да ли бих наступио. То се десило четири, пет дана прије почетка турнира и позив сам прихватио, те се практично одмах вратио да бих играо, без неких посебних припрема - истакао је Малешевић.

Побиједио је Петра Пјевчевића, Алдина Шеткића, Матеја Шабанова, Томислава Јотовског, Ергија Киркина..., док је један од пораза доживио од Филипа Крајиновића.

- Наступ на турниру за мене је одлична ствар, јер је тешко очекивати да са тренутним ренкингом играм против тенисера који су хиљаду мјеста боље пласирани од мене. То је велико искуство које се не може платити и раније сам се само могао надати да ћу некад заиграти против неког тенисера попут Крајиновића, који је 32. играч свијета. Изгубио сам, али истовремено много тога и добио на том мечу. Некада смо заједно тренирали, али сада је ово била друга прича. Из прве руке сам сазнао како је играти против тенисера који наступа на мастерс турнирима - изјавио је Малешевић, који је у Београду тренирао са Џумхуром и Душаном Лајовићем.

Номинацију Тениског савеза сматра као велико признање.

- То је знак да сам међу најбољим тенисерима Републике Српске и представља велику част, а уједно је и признање матичног савеза, који прати твој рад. Као и свим осталим спортистима привилегија је бити међу кандидатима, те се надам да ћу бити међу десет изабраних - рекао је Малешевић.

Студирање у САД

Крајем прошлог августа Малешевић је отишао у САД, гдје је постао члан Мисисипи стејт универзитета, а поред бављења тенисом студира кинезиологију.

- Прије двије године, када сам играо четвртфинале Европског првенства у Швајцарској, добио сам понуде да наставим школовање у Америци. Од неколико понуда прихватио сам ону Мисисипи стејта из Старквила. Већ сам био тамо и враћам се 2. јануара. Имају одличан спортски програм, све је на врхунском нивоу, мада ми је школовање у првом плану и вјерујем да ћу имати много користи од студирања - рекао је Малешевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана