PREDSTAVLjAMO: Nemanja Malešević, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Turnir u Beogradu iskustvo za budućnost

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Nemanja Malešević, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Turnir u Beogradu iskustvo za budućnost

BANjALUKA - Drugu godinu zaredom Nemanja Malešević je kandidat Teniskog saveza Republike Srpske za akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

Prošle godine nije uspio da prođe među deset najboljih, dok se ove nada da će ući na listu besmrtnih. Godinu na izmaku pamtiće po nekoliko dobrih stvari, iako nije bilo takmičenja na kojima bi skupio nove bodove.

- Godina je bila teška svima i nije se moglo mnogo toga “izvući”. Na početku godine igrao sam na fjučersima sa promjenljivim uspjehom, da bi vrlo brzo sve stalo. Kao i većina sportista, dugo sam bio bez treninga, a onda je Janko Tipsarević organizovao egzibicioni turnir u Beogradu. Pobijedio sam Marka Miladinovića u Beogradu na turniru Teniskog saveza Srbije i na putu ka Banjaluci sasvim neočekivano zvali su me organizatori i pitali da li bih nastupio. To se desilo četiri, pet dana prije početka turnira i poziv sam prihvatio, te se praktično odmah vratio da bih igrao, bez nekih posebnih priprema - istakao je Malešević.

Pobijedio je Petra Pjevčevića, Aldina Šetkića, Mateja Šabanova, Tomislava Jotovskog, Ergija Kirkina..., dok je jedan od poraza doživio od Filipa Krajinovića.

- Nastup na turniru za mene je odlična stvar, jer je teško očekivati da sa trenutnim renkingom igram protiv tenisera koji su hiljadu mjesta bolje plasirani od mene. To je veliko iskustvo koje se ne može platiti i ranije sam se samo mogao nadati da ću nekad zaigrati protiv nekog tenisera poput Krajinovića, koji je 32. igrač svijeta. Izgubio sam, ali istovremeno mnogo toga i dobio na tom meču. Nekada smo zajedno trenirali, ali sada je ovo bila druga priča. Iz prve ruke sam saznao kako je igrati protiv tenisera koji nastupa na masters turnirima - izjavio je Malešević, koji je u Beogradu trenirao sa Džumhurom i Dušanom Lajovićem.

Nominaciju Teniskog saveza smatra kao veliko priznanje.

- To je znak da sam među najboljim teniserima Republike Srpske i predstavlja veliku čast, a ujedno je i priznanje matičnog saveza, koji prati tvoj rad. Kao i svim ostalim sportistima privilegija je biti među kandidatima, te se nadam da ću biti među deset izabranih - rekao je Malešević.

Studiranje u SAD

Krajem prošlog avgusta Malešević je otišao u SAD, gdje je postao član Misisipi stejt univerziteta, a pored bavljenja tenisom studira kineziologiju.

- Prije dvije godine, kada sam igrao četvrtfinale Evropskog prvenstva u Švajcarskoj, dobio sam ponude da nastavim školovanje u Americi. Od nekoliko ponuda prihvatio sam onu Misisipi stejta iz Starkvila. Već sam bio tamo i vraćam se 2. januara. Imaju odličan sportski program, sve je na vrhunskom nivou, mada mi je školovanje u prvom planu i vjerujem da ću imati mnogo koristi od studiranja - rekao je Malešević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana