ПРЕДСТАВЉАМО: Немања Малешевић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Стигао до првих АТП бодова

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Немања Малешевић, кандидат Тениског савеза Републике Српске: Стигао до првих АТП бодова

БАЊАЛУКА - Тениски савез Републике Српске неколико година није имао кандидата за акцију “Гласа” Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, док је ове године предложио Немању Малешевића.

Тако се он први пут нашао међу предложеним кандидатима, а ово му је посљедња година као јуниору, јер од идуће може играти само на сениорским такмичењима. Управо на овом нивоу током 2019. стигао је до првих АТП бодова.

У синглу је стигао до два бода, а у дублу до 43 која су му донијела 733. мјесто на листи. Тако је постао први играч из Републике Српске чије се име нашло на листи најбољих свјетских тенисера.

- Година на измаку дефинитивно је била најбоља у мојој каријери и остаће ми у лијепом сјећању највише по побједи над 12. јуниором свијета на Европском првенству, када сам стигао до четвртфинала. Уједно бих издвојио и освајање титуле на турниру у Гладбеку у синглу и дублу те прве АТП бодове. Заиграо сам у синглу на челенџеру у Бањалуци, гдје нисам прошао прво коло, али је то велико искуство за мене мада сам у дублу направио много бољи резултат. Стигао сам до полуфинала, док сам и на турнирима на Златибору и у Анталији стигао до бодова у сингл конкуренцији. Поносам сам на све урађено, јер знам колико сам труда уложио током година мада је то сада само припрема за оно што ме очекује у наредном периоду - изјавио је Малешевић.

Немања је ове године постао пунољетан, а од осме се бави тенисом, док је од четврте тренирао фудбал на наговор оца Зорана који је својевремено био играч и тренер бањалучког БСК-а.

Планови за наредну сезону већ су направљени и већ је кренуо са радом.

- Сада ме чека прелазак међу сениоре, што ће бити највећи изазов за мене у каријери јер је конкуренција далеко снажнија од оне коју сам до сада имао. Слободно могу рећи да сам на новом почетку, али сам спреман да се борим са старијим и искуснијим од себе. План је да наступам на фјучерсима, стичем искуство и скупљам бодове на основу којих бих се могао пријавити за квалитетније турнире. Знам да ће бити тешко, али се не бојим изазова и једва чекам да кренем са мечевима - изјавио је Малешевић.
 

Бодови из Бањалуке

У игри парова на бањалучком челенџеру у осмини финала заједно са Владаном Тадићем славио је против Рубена Гонзалеза и Андреаса Сиљестрома резултатом 7:5, 6:3.

Меч четвртфинала предали су им Карлос Берлок и Рожерио Дутра Силва због повреде Аргентинца, док су у полуфиналу бољи од њих били Садио Думбија и Фабијен Ребул са 6:4, 6:1 који су потом славили у финалу. Малешевић је тада освојио 29 АТП бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана