PREDSTAVLjAMO: Nemanja Malešević, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Stigao do prvih ATP bodova

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Nemanja Malešević, kandidat Teniskog saveza Republike Srpske: Stigao do prvih ATP bodova

BANjALUKA - Teniski savez Republike Srpske nekoliko godina nije imao kandidata za akciju “Glasa” Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, dok je ove godine predložio Nemanju Maleševića.

Tako se on prvi put našao među predloženim kandidatima, a ovo mu je posljednja godina kao junioru, jer od iduće može igrati samo na seniorskim takmičenjima. Upravo na ovom nivou tokom 2019. stigao je do prvih ATP bodova.

U singlu je stigao do dva boda, a u dublu do 43 koja su mu donijela 733. mjesto na listi. Tako je postao prvi igrač iz Republike Srpske čije se ime našlo na listi najboljih svjetskih tenisera.

- Godina na izmaku definitivno je bila najbolja u mojoj karijeri i ostaće mi u lijepom sjećanju najviše po pobjedi nad 12. juniorom svijeta na Evropskom prvenstvu, kada sam stigao do četvrtfinala. Ujedno bih izdvojio i osvajanje titule na turniru u Gladbeku u singlu i dublu te prve ATP bodove. Zaigrao sam u singlu na čelendžeru u Banjaluci, gdje nisam prošao prvo kolo, ali je to veliko iskustvo za mene mada sam u dublu napravio mnogo bolji rezultat. Stigao sam do polufinala, dok sam i na turnirima na Zlatiboru i u Antaliji stigao do bodova u singl konkurenciji. Ponosam sam na sve urađeno, jer znam koliko sam truda uložio tokom godina mada je to sada samo priprema za ono što me očekuje u narednom periodu - izjavio je Malešević.

Nemanja je ove godine postao punoljetan, a od osme se bavi tenisom, dok je od četvrte trenirao fudbal na nagovor oca Zorana koji je svojevremeno bio igrač i trener banjalučkog BSK-a.

Planovi za narednu sezonu već su napravljeni i već je krenuo sa radom.

- Sada me čeka prelazak među seniore, što će biti najveći izazov za mene u karijeri jer je konkurencija daleko snažnija od one koju sam do sada imao. Slobodno mogu reći da sam na novom početku, ali sam spreman da se borim sa starijim i iskusnijim od sebe. Plan je da nastupam na fjučersima, stičem iskustvo i skupljam bodove na osnovu kojih bih se mogao prijaviti za kvalitetnije turnire. Znam da će biti teško, ali se ne bojim izazova i jedva čekam da krenem sa mečevima - izjavio je Malešević.
 

Bodovi iz Banjaluke

U igri parova na banjalučkom čelendžeru u osmini finala zajedno sa Vladanom Tadićem slavio je protiv Rubena Gonzaleza i Andreasa Siljestroma rezultatom 7:5, 6:3.

Meč četvrtfinala predali su im Karlos Berlok i Rožerio Dutra Silva zbog povrede Argentinca, dok su u polufinalu bolji od njih bili Sadio Dumbija i Fabijen Rebul sa 6:4, 6:1 koji su potom slavili u finalu. Malešević je tada osvojio 29 ATP bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana