ПРЕДСТАВЉАМО … Немања Галић, кандидат Куглашког савеза Републике Српске: Прешао магични број од 700 чуњева

 Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО … Немања Галић, кандидат Куглашког савеза Републике Српске: Прешао магични број од 700 чуњева

БАЊАЛУКА - Иза члана Куглашког клуба Ада Немање Галића је још једна успјешна сезона и зато не треба да чуди што га је матични савез предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у 68. традиционалној манифестацији коју организује “Глас Српске”.

Овај 28-годишњак, који већ скоро деценију и по другује са куглом и чуњевима, поносан је што је постао први у Републици Српској и БиХ који је пребацио магични број од 700 оборених чуњева.

- Било је то на Међународном турниру у Градишци, који је одржан средином маја и на којем су између осталих наступили најбољи свјетски куглаш у посљедњој деценији Вилмош Заварко и нови свјетски рекордер Чонгор Барањ. Успио са дам оборим 706 дрва и тако постанем први који је пребацио тај магични број. На то сам изузетно поносан и надам се да ћу у 2023. години поправити тај рекорд - нагласио је Галић.

Појединачни је првак Републике Српске за 2022. годину, тренутно је међу три најбоља играча у БиХ, а са репрезентацијом је заузео девето мјесто на Свјетском првенству у Пољској.

- Уз све то са Куглашким клубом Ада заузео сам четврто мјесто у Премијер лиги, а у новој сезони смо на средини табеле са жељом да на прољеће поправимо пласман. Имамо велике амбиције у Купу Републике Српске, као и Купу БиХ. Што се тиче појединачних планова за 2023. годину жеља ми је да одбраним титулу појединачног првака и да исто то поновим првенству БиХ. Са репрезентацијом ћу наступати на Свјетском првенству у Вараждину, а учествоваћу и на неколико међународних турнира - наставио је Галић, који је шест година наступао за хрватске клубове Забок и Запрешић, а прошле године је са овим другим био шампион Европе.

Срећан је што се нашао међу 21 кандидатом који су обиљежили спортску сцену Републике Српске у 2022. години.

- Било би сјајно ући међу десет најбољих, али је и сама чињеница да сам међу кандидатима велика је ствар. То ће ми бити још већи подстрек да у будућности још више напредујем - додао је Галић.

Гинисов рекорд

Мало је познато да је средином априла Галић био учесник у обарању Гинисовог рекорда словеначког куглаша Уроша Стокласа. Наиме, Стоклас је у Радљу на Драви непрекидно куглао 24 часа с тим да је сваких 60 минута мијењао спаринг партнере, а један од њих био је управо Галић.

- Прихватио сам позив Стокласа да будем један од 24 спаринг партнера, а међу позванима су били све сами асови овог спорта. Чак и свјетски рекордер по броју оборених чуњева (738) Чонгор Барањ, који наступа за репрезентацију Србије, Словенац Борис Бенедик, репрезентативац Србије Вилмош Заварко, Мађар Тамаш Киш и многи други. Било је ово веома занимљиво искуство - рекао је Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана