PREDSTAVLjAMO … Nemanja Galić, kandidat Kuglaškog saveza Republike Srpske: Prešao magični broj od 700 čunjeva

 Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO … Nemanja Galić, kandidat Kuglaškog saveza Republike Srpske: Prešao magični broj od 700 čunjeva

BANjALUKA - Iza člana Kuglaškog kluba Ada Nemanje Galića je još jedna uspješna sezona i zato ne treba da čudi što ga je matični savez predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u 68. tradicionalnoj manifestaciji koju organizuje “Glas Srpske”.

Ovaj 28-godišnjak, koji već skoro deceniju i po druguje sa kuglom i čunjevima, ponosan je što je postao prvi u Republici Srpskoj i BiH koji je prebacio magični broj od 700 oborenih čunjeva.

- Bilo je to na Međunarodnom turniru u Gradišci, koji je održan sredinom maja i na kojem su između ostalih nastupili najbolji svjetski kuglaš u posljednjoj deceniji Vilmoš Zavarko i novi svjetski rekorder Čongor Baranj. Uspio sa dam oborim 706 drva i tako postanem prvi koji je prebacio taj magični broj. Na to sam izuzetno ponosan i nadam se da ću u 2023. godini popraviti taj rekord - naglasio je Galić.

Pojedinačni je prvak Republike Srpske za 2022. godinu, trenutno je među tri najbolja igrača u BiH, a sa reprezentacijom je zauzeo deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj.

- Uz sve to sa Kuglaškim klubom Ada zauzeo sam četvrto mjesto u Premijer ligi, a u novoj sezoni smo na sredini tabele sa željom da na proljeće popravimo plasman. Imamo velike ambicije u Kupu Republike Srpske, kao i Kupu BiH. Što se tiče pojedinačnih planova za 2023. godinu želja mi je da odbranim titulu pojedinačnog prvaka i da isto to ponovim prvenstvu BiH. Sa reprezentacijom ću nastupati na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu, a učestvovaću i na nekoliko međunarodnih turnira - nastavio je Galić, koji je šest godina nastupao za hrvatske klubove Zabok i Zaprešić, a prošle godine je sa ovim drugim bio šampion Evrope.

Srećan je što se našao među 21 kandidatom koji su obilježili sportsku scenu Republike Srpske u 2022. godini.

- Bilo bi sjajno ući među deset najboljih, ali je i sama činjenica da sam među kandidatima velika je stvar. To će mi biti još veći podstrek da u budućnosti još više napredujem - dodao je Galić.

Ginisov rekord

Malo je poznato da je sredinom aprila Galić bio učesnik u obaranju Ginisovog rekorda slovenačkog kuglaša Uroša Stoklasa. Naime, Stoklas je u Radlju na Dravi neprekidno kuglao 24 časa s tim da je svakih 60 minuta mijenjao sparing partnere, a jedan od njih bio je upravo Galić.

- Prihvatio sam poziv Stoklasa da budem jedan od 24 sparing partnera, a među pozvanima su bili sve sami asovi ovog sporta. Čak i svjetski rekorder po broju oborenih čunjeva (738) Čongor Baranj, koji nastupa za reprezentaciju Srbije, Slovenac Boris Benedik, reprezentativac Srbije Vilmoš Zavarko, Mađar Tamaš Kiš i mnogi drugi. Bilo je ovo veoma zanimljivo iskustvo - rekao je Galić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana