ПРЕДСТAВЉАМО … Милош Њежић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Борчев вођа ка титули

 Дејан Кондић
ПРЕДСТAВЉАМО … Милош Њежић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Борчев вођа ка титули

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца ове године шести пут у историји освојили су титулу шампиона БиХ, а један од најзаслужнијих био је капитен Милош Њежић кога је због тога Рукометни савез РС номиновао за Избор десет најбољих спортиста.

Мало ко је на почетку минуле сезоне вјеровао да се титула може вратити у Бањалуку након једне године. Међутим, сад већ искусни поливалентни рукометаш и његови саиграчи исписали су једну од најљепших спортских прича у БиХ. Њежић, који је минулу сезону почео на позицији десног крила, титулу је дочекао као десни бек и капитен, те је заједно са Ђорђем Ћелићем пригрлио пехар првака.

- Већ девет сезона сам у првом тиму и та титула ми је сигурно један од најљепших момената у каријери. Тешко се тако нешто може поновити у будућности. Тада нам се све поклопило, екипа, резултат и атмосфера. Били смо млада екипа и нико није планирао да се тако нешто догоди. Све коцкице су се поклопиле. Хвала свим мојим саиграчима који су омогућили да ја као капитен подигнем тај пехар. Наравно, заједно са сад већ бившим саиграчем Ђорђем Ћелићем - истакао је Њежић.

У текућој сезони Борац опхрван повредама не приказује партије достојне шампиона. “Црвено-плави” се налазе у доњем дијелу првенствене табеле, а убједљиво су елиминисани из Европе од словеначке Рибнице.

- Лоше смо почели. Повреде су нас уништиле, да тако кажем. Доста играча нас је напустило, чак смо и млађи у односу на прошлу сезону. Колико год нам се све сложило тада, толико нам ове сезоне баш и не иде све како желимо. У овом стању можда је то и реално. Ипак, нећемо клонути духом, вратио нам се Лука Кнежевић послије повреде, тако да очекујем да будемо доста бољи послије првенствене паузе. Мислим да би то требало да буде то. Што се Европе тиче, наишли смо на озбиљног ривала. Они у свом првенству тамо доминирају. У Словенији смо баш лоше одиграли, али смо се у реваншу у Бањалуци, у нашем “Борику” макар мало “опрали”. Вјерујем да ћете од друге полусезоне видјети нови, бољи Борац и да ћемо направити серију добрих резултата којом бисмо се пласирали у горњи дио табеле. Ништа још није готово - поручио је Њежић.

Универзалац

Милош је каријеру почео као десно крило, међутим, након повреде Амара Грачића у минулој сезони пребачен је на мјесто десног бека. Сјајно се снашао и остао је на тој позицији и у текућој сезони.

- Нисмо имали адекватну замјену па сам ускочио умјесто Амара. Знао сам ја и прије ући са крила на бековску позицију, опалити и погодити. Тренер Мирко Микић је видио да могу, пружио ми шансу и није лоше испало, чак се комфорније осјећам на новој позицији - признао је Њежић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана