PREDSTAVLjAMO … Miloš Nježić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Borčev vođa ka tituli

 Dejan Kondić
PREDSTAVLjAMO … Miloš Nježić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Borčev vođa ka tituli

BANjALUKA - Rukometaši Borca ove godine šesti put u istoriji osvojili su titulu šampiona BiH, a jedan od najzaslužnijih bio je kapiten Miloš Nježić koga je zbog toga Rukometni savez RS nominovao za Izbor deset najboljih sportista.

Malo ko je na početku minule sezone vjerovao da se titula može vratiti u Banjaluku nakon jedne godine. Međutim, sad već iskusni polivalentni rukometaš i njegovi saigrači ispisali su jednu od najljepših sportskih priča u BiH. Nježić, koji je minulu sezonu počeo na poziciji desnog krila, titulu je dočekao kao desni bek i kapiten, te je zajedno sa Đorđem Ćelićem prigrlio pehar prvaka.

- Već devet sezona sam u prvom timu i ta titula mi je sigurno jedan od najljepših momenata u karijeri. Teško se tako nešto može ponoviti u budućnosti. Tada nam se sve poklopilo, ekipa, rezultat i atmosfera. Bili smo mlada ekipa i niko nije planirao da se tako nešto dogodi. Sve kockice su se poklopile. Hvala svim mojim saigračima koji su omogućili da ja kao kapiten podignem taj pehar. Naravno, zajedno sa sad već bivšim saigračem Đorđem Ćelićem - istakao je Nježić.

U tekućoj sezoni Borac ophrvan povredama ne prikazuje partije dostojne šampiona. “Crveno-plavi” se nalaze u donjem dijelu prvenstvene tabele, a ubjedljivo su eliminisani iz Evrope od slovenačke Ribnice.

- Loše smo počeli. Povrede su nas uništile, da tako kažem. Dosta igrača nas je napustilo, čak smo i mlađi u odnosu na prošlu sezonu. Koliko god nam se sve složilo tada, toliko nam ove sezone baš i ne ide sve kako želimo. U ovom stanju možda je to i realno. Ipak, nećemo klonuti duhom, vratio nam se Luka Knežević poslije povrede, tako da očekujem da budemo dosta bolji poslije prvenstvene pauze. Mislim da bi to trebalo da bude to. Što se Evrope tiče, naišli smo na ozbiljnog rivala. Oni u svom prvenstvu tamo dominiraju. U Sloveniji smo baš loše odigrali, ali smo se u revanšu u Banjaluci, u našem “Boriku” makar malo “oprali”. Vjerujem da ćete od druge polusezone vidjeti novi, bolji Borac i da ćemo napraviti seriju dobrih rezultata kojom bismo se plasirali u gornji dio tabele. Ništa još nije gotovo - poručio je Nježić.

Univerzalac

Miloš je karijeru počeo kao desno krilo, međutim, nakon povrede Amara Gračića u minuloj sezoni prebačen je na mjesto desnog beka. Sjajno se snašao i ostao je na toj poziciji i u tekućoj sezoni.

- Nismo imali adekvatnu zamjenu pa sam uskočio umjesto Amara. Znao sam ja i prije ući sa krila na bekovsku poziciju, opaliti i pogoditi. Trener Mirko Mikić je vidio da mogu, pružio mi šansu i nije loše ispalo, čak se komfornije osjećam na novoj poziciji - priznao je Nježić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana