ПРЕДСТАВЉАМО: Марина Куртеш, кандидат Карате савеза Републике Српске: Кипарска бронза исписује будућа злата

Дејан Кондић
ПРЕДСТАВЉАМО: Марина Куртеш, кандидат Карате савеза Републике Српске: Кипарска бронза исписује будућа злата

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Карате савез Републике Српске након Павла Дујаковића, прошлогодишњег лауреата, има још један јак адут и за овогодишњи “Гласов” избор – Марину Куртеш.

Каратисткиња Славије из Источног Сарајева поред доминације у домаћим халама, показала је квалитет и на Европском првенству за млађе сениоре У21 у кипарској Ларнаки освојивши бронзану медаљу у категорији до 68 килограма.

-  То је за мене досад најзначајнији резултат. Нас је било 35-оро у конкуренцији. Имала сам пет јаких мечева до одличја. Годину дана прије, исто на Европском првенству, у истој категорији сам била пета. Изгубила сам за треће мјесто. То ме је разочарало, али и мотивисало у исто вријеме. Послије тога сам почела још више да тренирам, сваки дан два пута. Припреме су почеле у јануару, баш смо пуно радили кондициони тренер, те мој тренер и ја. Доста смо и причали и на сваки начин се припремали, а на Кипру је све кликнуло и поклопило се да узмем ту медаљу. Послије те медаље и противнице су ме гледале са неким респектом. Као и ја кад сам улазила у свијет каратеа и тих великих имена. Исто сам мала већу трему кад сам против великих имена радила, него против дјевојака мог нивоа - рекла је Куртешова.

Почетком фебруара Марину очекује Европско првенство у Тбилисију. Мада пуца и на Свјетско првенство у Венецији у октобру.

- Надам се да ћу направити корак више и напасти титулу, што ми је жеља. Изборила сам и Балканско првенство за сљедећу годину, а надам се да ћу га поново и освојити. Већ почетком године очекује ме и државно првенство баш за сениоре, гдје очекујем злато и одлазак на ЕП за сениоре у Задар. Медаља са тог првенства би заиста била круна неке моје досадашње каријере – поручила је Куртешова.

Факултет

Марина је студент друге године Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Прву годину окончала је са сјајним просјеком од 9,11.

- Учим, тренирам. Уклапам све, стижем. Додуше на факултету имају разумијевања за моје обавезе. Помажу ми и што се тиче испита, помјере ми кад нисам ту. Ако не стигнем на предавања, неко ми објасни - рекла је Куртешова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана