PREDSTAVLjAMO: Marina Kurteš, kandidat Karate saveza Republike Srpske: Kiparska bronza ispisuje buduća zlata

Dejan Kondić
PREDSTAVLjAMO: Marina Kurteš, kandidat Karate saveza Republike Srpske: Kiparska bronza ispisuje buduća zlata

ISTOČNO SARAJEVO – Karate savez Republike Srpske nakon Pavla Dujakovića, prošlogodišnjeg laureata, ima još jedan jak adut i za ovogodišnji “Glasov” izbor – Marinu Kurteš.

Karatistkinja Slavije iz Istočnog Sarajeva pored dominacije u domaćim halama, pokazala je kvalitet i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore U21 u kiparskoj Larnaki osvojivši bronzanu medalju u kategoriji do 68 kilograma.

-  To je za mene dosad najznačajniji rezultat. Nas je bilo 35-oro u konkurenciji. Imala sam pet jakih mečeva do odličja. Godinu dana prije, isto na Evropskom prvenstvu, u istoj kategoriji sam bila peta. Izgubila sam za treće mjesto. To me je razočaralo, ali i motivisalo u isto vrijeme. Poslije toga sam počela još više da treniram, svaki dan dva puta. Pripreme su počele u januaru, baš smo puno radili kondicioni trener, te moj trener i ja. Dosta smo i pričali i na svaki način se pripremali, a na Kipru je sve kliknulo i poklopilo se da uzmem tu medalju. Poslije te medalje i protivnice su me gledale sa nekim respektom. Kao i ja kad sam ulazila u svijet karatea i tih velikih imena. Isto sam mala veću tremu kad sam protiv velikih imena radila, nego protiv djevojaka mog nivoa - rekla je Kurtešova.

Početkom februara Marinu očekuje Evropsko prvenstvo u Tbilisiju. Mada puca i na Svjetsko prvenstvo u Veneciji u oktobru.

- Nadam se da ću napraviti korak više i napasti titulu, što mi je želja. Izborila sam i Balkansko prvenstvo za sljedeću godinu, a nadam se da ću ga ponovo i osvojiti. Već početkom godine očekuje me i državno prvenstvo baš za seniore, gdje očekujem zlato i odlazak na EP za seniore u Zadar. Medalja sa tog prvenstva bi zaista bila kruna neke moje dosadašnje karijere – poručila je Kurtešova.

Fakultet

Marina je student druge godine Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Prvu godinu okončala je sa sjajnim prosjekom od 9,11.

- Učim, treniram. Uklapam sve, stižem. Doduše na fakultetu imaju razumijevanja za moje obaveze. Pomažu mi i što se tiče ispita, pomjere mi kad nisam tu. Ako ne stignem na predavanja, neko mi objasni - rekla je Kurtešova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana