ПРЕДСТАВЉАМО: Марија Гњатић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: До бронзе и са повредом

Дејан Марић
ПРЕДСТАВЉАМО: Марија Гњатић, кандидат Стонотениског савеза Републике Српске: До бронзе и са повредом

ПРИЈЕДОР - Стонотенисерка Приједора Марија Гњатић, иако јуниорка, равноправно се бори за одличја и у конкуренцији сениорки, те је с правом номинована за традиционалну манифестацију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

Гњатићева је доминирала у кадетској конкуренцији. Потом је све то поновила на јуниорској сцени, а сада, са само 17 година, опасно “пријети” и сениоркама.

То је најбоље показала на једном од најважнијих испита сезоне, турниру Топ осам, на којем је освојила златну медаљу у категорији јуниорки, те бронзу у сениорској конкуренцији. Подвиг додатно добија на значају ако се знају све околности.

- То ми је најбитнији резултат сезоне. У квалификацијама сам била прва, потом сам у прва два меча славила са 3:0, а у трећем сам се повриједила. Ипак, нисам жељела да одустанем. Стиснула сам зубе и освојила треће мјесто - поручила је Гњатићева, која ће до краја године покушати да освоји што бољу позицију и у Премијер лиги.

Марија је најбоља јуниорка на ранг-листи, док у конкуренцији сениорки заузима “коту два”. Ово је прилично импресиван резултат с обзиром на чињеницу да су јој ривалке на највећој сцени снажније, брже и кудикамо искусније од ње. Међутим, пронашла је начин да се што боље припреми за највећа искушења.

- Јесте захтјевније борити се са сениоркама, али трудим се највише што могу да покажем колико вриједим. Сигурно ми је олакшавајућа околност што у свом клубу већином тренирам са мушкарцима. Против њих је још теже играти, тако да ми је и то до сада била добра припрема за оно што ме чека на сениорском нивоу - појаснила је Гњатићева.

Нема сумње да ће након кадетске и јуниорске доминације Марија задржати висок ниво и на највећој сцени. То ће бити изазован задатак пошто Гњатићева још иде у школу, а сениорска конкуренција захтијева још више тренинга.

- Сигурно да није лако, али дајем све од себе. Сваки дан тренирам најмање по два сата. Кад год ми се укаже прилика, радим и дупли програм, и прије и послије школе. Напоран рад и одрицање сада се исплаћују - закључила је Гњатићева.

Подстрек за будућност

Гњатићева је први пут номинована у акцији Избор десет најбољих спортиста Републике Српске и, како каже, ово признање јој много прија.

- Поносна сам на себе. Врло добро знам колико времена, одрицања и труда је требало да дођем до овог нивоа. Номинација за овај престижан избор показује да досадашњи рад није био узалудан. Биће ми ово и велики подстрек за будућност, да наставим истим путем - додала је јуниорска репрезентативка БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана