PREDSTAVLjAMO: Marija Gnjatić, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Do bronze i sa povredom

Dejan Marić
PREDSTAVLjAMO: Marija Gnjatić, kandidat Stonoteniskog saveza Republike Srpske: Do bronze i sa povredom

PRIJEDOR - Stonoteniserka Prijedora Marija Gnjatić, iako juniorka, ravnopravno se bori za odličja i u konkurenciji seniorki, te je s pravom nominovana za tradicionalnu manifestaciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

Gnjatićeva je dominirala u kadetskoj konkurenciji. Potom je sve to ponovila na juniorskoj sceni, a sada, sa samo 17 godina, opasno “prijeti” i seniorkama.

To je najbolje pokazala na jednom od najvažnijih ispita sezone, turniru Top osam, na kojem je osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki, te bronzu u seniorskoj konkurenciji. Podvig dodatno dobija na značaju ako se znaju sve okolnosti.

- To mi je najbitniji rezultat sezone. U kvalifikacijama sam bila prva, potom sam u prva dva meča slavila sa 3:0, a u trećem sam se povrijedila. Ipak, nisam željela da odustanem. Stisnula sam zube i osvojila treće mjesto - poručila je Gnjatićeva, koja će do kraja godine pokušati da osvoji što bolju poziciju i u Premijer ligi.

Marija je najbolja juniorka na rang-listi, dok u konkurenciji seniorki zauzima “kotu dva”. Ovo je prilično impresivan rezultat s obzirom na činjenicu da su joj rivalke na najvećoj sceni snažnije, brže i kudikamo iskusnije od nje. Međutim, pronašla je način da se što bolje pripremi za najveća iskušenja.

- Jeste zahtjevnije boriti se sa seniorkama, ali trudim se najviše što mogu da pokažem koliko vrijedim. Sigurno mi je olakšavajuća okolnost što u svom klubu većinom treniram sa muškarcima. Protiv njih je još teže igrati, tako da mi je i to do sada bila dobra priprema za ono što me čeka na seniorskom nivou - pojasnila je Gnjatićeva.

Nema sumnje da će nakon kadetske i juniorske dominacije Marija zadržati visok nivo i na najvećoj sceni. To će biti izazovan zadatak pošto Gnjatićeva još ide u školu, a seniorska konkurencija zahtijeva još više treninga.

- Sigurno da nije lako, ali dajem sve od sebe. Svaki dan treniram najmanje po dva sata. Kad god mi se ukaže prilika, radim i dupli program, i prije i poslije škole. Naporan rad i odricanje sada se isplaćuju - zaključila je Gnjatićeva.

Podstrek za budućnost

Gnjatićeva je prvi put nominovana u akciji Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske i, kako kaže, ovo priznanje joj mnogo prija.

- Ponosna sam na sebe. Vrlo dobro znam koliko vremena, odricanja i truda je trebalo da dođem do ovog nivoa. Nominacija za ovaj prestižan izbor pokazuje da dosadašnji rad nije bio uzaludan. Biće mi ovo i veliki podstrek za budućnost, da nastavim istim putem - dodala je juniorska reprezentativka BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana