ПРЕДСТАВЉАМО ... Марија Гњатић, кандидат Стонотениског савеза: Јуниорка са сениорским стажом

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Марија Гњатић, кандидат Стонотениског савеза: Јуниорка са сениорским стажом

ПРИЈЕДОР - Већ другу годину заредом Стонотениски савез Републике Српске као кандидата за Избор десет најбољих спортиста РС у традиционалној акцији “Гласа Српске” предлаже чланицу СТК Приједор Марију Гњатић.

И то са правом, јер ова дјевојка је још јуниорка, али одличне резултате постиже и у сениорској конкуренцији. Ове године била је без премца у Републици Српској, гдје је освојила златну медаљу на појединачном првенству и за јуниорке и за сениорке. На турниру осам најбољих сениорки БиХ била је друга, док је на појединачном првенству освојила треће мјесто.

- Ова година је за мене била изазовна, јер све више имам наступа на сениорским смотрама, тако да могу да будем задовољна. Доста такмичења због вируса корона није ни одржано, али најважније је да мој спортски пут иде узлазном путањом.

На међународном турниру “Алаџа опен” у Сарајеву освојила је прво мјесто на сениорском турниру, а са репрезентацијом БиХ наступила је на јуниорском првенству Балкана и Европе, као и на сениорском првенству Балкана и Старог континента.

- На јуниорском првенству Балкана екипно смо биле пете, а на појединачном сам испала у осмини финала, док смо на сениорском екипно биле четврте. На јуниорском првенству Европе екипно смо заузеле 23. мјесто од 46 репрезентација, што се може сматрати добрим резултатом - наставила је Гњатићева, која је са Приједором у прошлој сезони заузела треће мјесто у Премијер лиги, а ове послије првог дијела се налази на другој позицији.

Сама номинација СТС РС за њу представља велику част.

- Лијеп је осјећај када неко цијени твоје резултате и сигурно да је сама номинација велики подстрек за будућност. Прошле године се нисам нашла међу десет најбољих, не знам да ли ћу и ове, али то је мање битно. Важно је бити међу кандидатима за ову престижну манифестацију, која толико дуго траје - додала је Марија Гњатић.

Ученица

Марија Гњатић рођена је 6. децембра 2003. године у Приједору. Ученица је четвртог разреда Електротехничке школе у овом граду.

- У школи имају доста разумијевања за моје спортске обавезе, а ја се трудим да им добрим резултатима, али и залагањем на часовима све то бар донекле вратим - рекла је Марија Гњатић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана