PREDSTAVLjAMO ... Marija Gnjatić, kandidat Stonoteniskog saveza: Juniorka sa seniorskim stažom

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO ... Marija Gnjatić, kandidat Stonoteniskog saveza: Juniorka sa seniorskim stažom

PRIJEDOR - Već drugu godinu zaredom Stonoteniski savez Republike Srpske kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista RS u tradicionalnoj akciji “Glasa Srpske” predlaže članicu STK Prijedor Mariju Gnjatić.

I to sa pravom, jer ova djevojka je još juniorka, ali odlične rezultate postiže i u seniorskoj konkurenciji. Ove godine bila je bez premca u Republici Srpskoj, gdje je osvojila zlatnu medalju na pojedinačnom prvenstvu i za juniorke i za seniorke. Na turniru osam najboljih seniorki BiH bila je druga, dok je na pojedinačnom prvenstvu osvojila treće mjesto.

- Ova godina je za mene bila izazovna, jer sve više imam nastupa na seniorskim smotrama, tako da mogu da budem zadovoljna. Dosta takmičenja zbog virusa korona nije ni održano, ali najvažnije je da moj sportski put ide uzlaznom putanjom.

Na međunarodnom turniru “Aladža open” u Sarajevu osvojila je prvo mjesto na seniorskom turniru, a sa reprezentacijom BiH nastupila je na juniorskom prvenstvu Balkana i Evrope, kao i na seniorskom prvenstvu Balkana i Starog kontinenta.

- Na juniorskom prvenstvu Balkana ekipno smo bile pete, a na pojedinačnom sam ispala u osmini finala, dok smo na seniorskom ekipno bile četvrte. Na juniorskom prvenstvu Evrope ekipno smo zauzele 23. mjesto od 46 reprezentacija, što se može smatrati dobrim rezultatom - nastavila je Gnjatićeva, koja je sa Prijedorom u prošloj sezoni zauzela treće mjesto u Premijer ligi, a ove poslije prvog dijela se nalazi na drugoj poziciji.

Sama nominacija STS RS za nju predstavlja veliku čast.

- Lijep je osjećaj kada neko cijeni tvoje rezultate i sigurno da je sama nominacija veliki podstrek za budućnost. Prošle godine se nisam našla među deset najboljih, ne znam da li ću i ove, ali to je manje bitno. Važno je biti među kandidatima za ovu prestižnu manifestaciju, koja toliko dugo traje - dodala je Marija Gnjatić.

Učenica

Marija Gnjatić rođena je 6. decembra 2003. godine u Prijedoru. Učenica je četvrtog razreda Elektrotehničke škole u ovom gradu.

- U školi imaju dosta razumijevanja za moje sportske obaveze, a ja se trudim da im dobrim rezultatima, ali i zalaganjem na časovima sve to bar donekle vratim - rekla je Marija Gnjatić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana