ПРЕДСТАВЉАМО ... Лука Перић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Предводник нове генерације

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО ... Лука Перић, кандидат Рукометног савеза Републике Српске: Предводник нове генерације

БАЊАЛУКА - Млади рукометаш бањалучког Борац м:тел-а Лука Перић овогодишњи је приједлог Рукометног савеза у традиционалној акцији "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Сјајно десно крило предводник је једне нове генерације рукометаша који, уз подршку неколицине искуснијих, воде "црвено-плаве" према новој титули првака БиХ пошто су након 11 кола убједљиво први на табели са десет побједа и само једним ремијем.

- То што сам предложен испред Рукометног савеза за мене је велика част, али и обавеза јер то значи да у наредним годинама морам дати све од себе да оправдам ово признање. Уједно, драго ми је и да се рад тренера у Борцу, од оних у најмлађим категоријама па све до сениорског тима, цијени и поштује - истакао је Перић.

Иако је већ три године стандардан у сениорском тиму Борца, као и репрезентације БиХ, Лука је још јуниор. Рођен је 13. марта 2003. године у Брчком, али се убрзо са родитељима преселио у Бањалуку гдје је већ са шест година почео да тренира рукомет у Борцу. Ту је прошао све узрасне категорије, а са 16 година је дебитовао у сениорској конкуренцији.

- Тренутно све иде како се само пожељети може. Међутим, нисам тип који би се задовољио тренутним и увијек тежим ка бољем. Знам да је испред мене дуг пут, да ће бити и успона и падова и да само добрим радом могу да те евентуалне осцилације сведем на минимум. Али, морам да кажем да ово није само резултат мог рада, много заслуга имају и моји саиграчи, а посебно тренери који су протеклих година настојали да од мене направе што бољег играча. А то су, редом, мој први тренер Драган Станчевић, те Дејан Кнежевић, Небојша Голић, Горан Гарић и сада Мирко Микић. Сваки од њих је уградио нешто у мене и од сваког сам настојао да покупим оно најбоље - нагласио је Перић.

Био би пресрећан када би са својим тимом ове сезоне отишао корак даље него прошле.

- Моја жеља је да наставим у овом правцу, а то значи да са Борцем вратим титулу у "Борик". Такође, жеља ми је да се нађем у саставу репрезентације за Европско првенство и да тамо окренемо неку нову страницу, да изборимо пласман у други круг такмичења - закључио је Перић.

Успјешан бициклиста

Упоредо са рукометом, Лука је дуго био и активан бициклиста у којем је постигао неколико изванредних резултата. Три пута је освајао првенство Републике Српске, два пута био шампион БиХ, те је једном био најбољи у дисциплини хронометар у млађим категоријама. Ипак, морао је да преломи и изабрао - рукомет.

- Због обавеза према рукомету морао сам да направим паузу. Бицикл је моја друга љубав и сваки слободни тренутак користим да се провозам. Наравно, нема више такмичења, али рекреативне вожње има и биће је - поручио је Перић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана