PREDSTAVLjAMO ... Luka Perić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Predvodnik nove generacije

Siniša Kotaraš
PREDSTAVLjAMO ... Luka Perić, kandidat Rukometnog saveza Republike Srpske: Predvodnik nove generacije

BANjALUKA - Mladi rukometaš banjalučkog Borac m:tel-a Luka Perić ovogodišnji je prijedlog Rukometnog saveza u tradicionalnoj akciji "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Sjajno desno krilo predvodnik je jedne nove generacije rukometaša koji, uz podršku nekolicine iskusnijih, vode "crveno-plave" prema novoj tituli prvaka BiH pošto su nakon 11 kola ubjedljivo prvi na tabeli sa deset pobjeda i samo jednim remijem.

- To što sam predložen ispred Rukometnog saveza za mene je velika čast, ali i obaveza jer to znači da u narednim godinama moram dati sve od sebe da opravdam ovo priznanje. Ujedno, drago mi je i da se rad trenera u Borcu, od onih u najmlađim kategorijama pa sve do seniorskog tima, cijeni i poštuje - istakao je Perić.

Iako je već tri godine standardan u seniorskom timu Borca, kao i reprezentacije BiH, Luka je još junior. Rođen je 13. marta 2003. godine u Brčkom, ali se ubrzo sa roditeljima preselio u Banjaluku gdje je već sa šest godina počeo da trenira rukomet u Borcu. Tu je prošao sve uzrasne kategorije, a sa 16 godina je debitovao u seniorskoj konkurenciji.

- Trenutno sve ide kako se samo poželjeti može. Međutim, nisam tip koji bi se zadovoljio trenutnim i uvijek težim ka boljem. Znam da je ispred mene dug put, da će biti i uspona i padova i da samo dobrim radom mogu da te eventualne oscilacije svedem na minimum. Ali, moram da kažem da ovo nije samo rezultat mog rada, mnogo zasluga imaju i moji saigrači, a posebno treneri koji su proteklih godina nastojali da od mene naprave što boljeg igrača. A to su, redom, moj prvi trener Dragan Stančević, te Dejan Knežević, Nebojša Golić, Goran Garić i sada Mirko Mikić. Svaki od njih je ugradio nešto u mene i od svakog sam nastojao da pokupim ono najbolje - naglasio je Perić.

Bio bi presrećan kada bi sa svojim timom ove sezone otišao korak dalje nego prošle.

- Moja želja je da nastavim u ovom pravcu, a to znači da sa Borcem vratim titulu u "Borik". Takođe, želja mi je da se nađem u sastavu reprezentacije za Evropsko prvenstvo i da tamo okrenemo neku novu stranicu, da izborimo plasman u drugi krug takmičenja - zaključio je Perić.

Uspješan biciklista

Uporedo sa rukometom, Luka je dugo bio i aktivan biciklista u kojem je postigao nekoliko izvanrednih rezultata. Tri puta je osvajao prvenstvo Republike Srpske, dva puta bio šampion BiH, te je jednom bio najbolji u disciplini hronometar u mlađim kategorijama. Ipak, morao je da prelomi i izabrao - rukomet.

- Zbog obaveza prema rukometu morao sam da napravim pauzu. Bicikl je moja druga ljubav i svaki slobodni trenutak koristim da se provozam. Naravno, nema više takmičenja, ali rekreativne vožnje ima i biće je - poručio je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana