ПРЕДСТАВЉАМО Коста Кондић, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Са Игокеом плови Јадраном

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО Коста Кондић, кандидат Кошаркашког савеза Републике Српске: Са Игокеом плови Јадраном

БАЊАЛУКА - Први пут као приједлог Кошаркашког савеза за акцију “Гласа Српске” нашло се име члана Игокее Косте Кондића.

Кошарком се почео бавити у Рукију из родне Бањалуке из којег је прешао у омладинске категорије Игокее да би крајем септембра 2019. потписао први професионални уговор са клубом из Александровца. Био је члан сениорског тима у сезони 2020-21, да би идућу сезону провео на каљењу у Борцу након чега је потписао трогодишњи уговор. Покрива позиције плејмејкера и бека шутера, а иза себе има успјешну годину.

Прошле сезоне постао је шампион БиХ и освајач Купа док му је са екипом у АБА лиги измакао наступ у плеј-офу због слабије кош разлике. Игокеа је заустављена у плеј-ину за ТОП 16 фазу од Хапоел Холона . Прошле сезоне наступио је на 24 од 26 утакмица регионалног такмичења у којима је просјечно биљежио 6,5 поена за 14,4 минута док и ове сезоне има сличне бројке.

- На личном плану прошла сезона била је добра јер сам се усталио у екипи, а вјерујем да сам ове сезоне још бољи. Из сезоне у сезону имам све веће повјерење саиграча и тренера. Постао сам стандардни члан веома квалитетне екипе, иако сам један од најмлађих. То ми нико није поклонио, већ сам заслужио својим радом - изјавио је Кондић.

У првих десет кола ове сезоне АБА лиге Игокеа је уписала осам побједа.

- Остао је жал из прошле сезоне што нисмо прошли у плеј-оф због неколико мање постигнутих кошева, док смо ове сјајно стартовали. Друго мјесто на табели је велика ствар и потврда наших добрих игара. Сви смо задовољни тим учинком и не планирамо да станемо. Мало нас муче лошије партије у Лиги шампиона јер смо уписали сва четири пораза, мада и даље имамо шансу да се домогнемо баража за топ 16 фазу и наставимо такмичење  - додао је Кондић.

Сматра да би напредак био још бољи да га није задесио пех.

- Повреда рамена и операција су ме доста успорили. Хтио сам цијело љето да се посветим индивидуалном раду, али сам у договору са клубом направио паузу и практично изгубио неколико мјесеци. По повратку на терен требало ми је мало времена да ухватим ритам и вјерујем да играм све боље. Цијеним да је тренер све сигурнији у мене што видим по пруженим минутама у важним тренуцима утакмице - навео је Кондић.

Стопама славних претходника

Кошаркаши су увијек добро котирали на Избору десет најбољих спортиста Републике Српске и лауреати су били Зоран Кукић, Немања Гордић, Филип Адамовић и Далибор Илић.

- Ово ми је први пут да сам номинован што доживљавам као велико признање, јер нисам био ни међу перспективним спортистима. Рекло би се да сам се испод радара пробио до првог тима што ми је можда и драже, него да сам носио неки додатни терет на леђима. Показао сам да се радом и залагањем може много тога постићи - истакао је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана