PREDSTAVLjAMO Kosta Kondić, kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske: Sa Igokeom plovi Jadranom

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO Kosta Kondić, kandidat Košarkaškog saveza Republike Srpske: Sa Igokeom plovi Jadranom

BANjALUKA - Prvi put kao prijedlog Košarkaškog saveza za akciju “Glasa Srpske” našlo se ime člana Igokee Koste Kondića.

Košarkom se počeo baviti u Rukiju iz rodne Banjaluke iz kojeg je prešao u omladinske kategorije Igokee da bi krajem septembra 2019. potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom iz Aleksandrovca. Bio je član seniorskog tima u sezoni 2020-21, da bi iduću sezonu proveo na kaljenju u Borcu nakon čega je potpisao trogodišnji ugovor. Pokriva pozicije plejmejkera i beka šutera, a iza sebe ima uspješnu godinu.

Prošle sezone postao je šampion BiH i osvajač Kupa dok mu je sa ekipom u ABA ligi izmakao nastup u plej-ofu zbog slabije koš razlike. Igokea je zaustavljena u plej-inu za TOP 16 fazu od Hapoel Holona . Prošle sezone nastupio je na 24 od 26 utakmica regionalnog takmičenja u kojima je prosječno bilježio 6,5 poena za 14,4 minuta dok i ove sezone ima slične brojke.

- Na ličnom planu prošla sezona bila je dobra jer sam se ustalio u ekipi, a vjerujem da sam ove sezone još bolji. Iz sezone u sezonu imam sve veće povjerenje saigrača i trenera. Postao sam standardni član veoma kvalitetne ekipe, iako sam jedan od najmlađih. To mi niko nije poklonio, već sam zaslužio svojim radom - izjavio je Kondić.

U prvih deset kola ove sezone ABA lige Igokea je upisala osam pobjeda.

- Ostao je žal iz prošle sezone što nismo prošli u plej-of zbog nekoliko manje postignutih koševa, dok smo ove sjajno startovali. Drugo mjesto na tabeli je velika stvar i potvrda naših dobrih igara. Svi smo zadovoljni tim učinkom i ne planiramo da stanemo. Malo nas muče lošije partije u Ligi šampiona jer smo upisali sva četiri poraza, mada i dalje imamo šansu da se domognemo baraža za top 16 fazu i nastavimo takmičenje  - dodao je Kondić.

Smatra da bi napredak bio još bolji da ga nije zadesio peh.

- Povreda ramena i operacija su me dosta usporili. Htio sam cijelo ljeto da se posvetim individualnom radu, ali sam u dogovoru sa klubom napravio pauzu i praktično izgubio nekoliko mjeseci. Po povratku na teren trebalo mi je malo vremena da uhvatim ritam i vjerujem da igram sve bolje. Cijenim da je trener sve sigurniji u mene što vidim po pruženim minutama u važnim trenucima utakmice - naveo je Kondić.

Stopama slavnih prethodnika

Košarkaši su uvijek dobro kotirali na Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske i laureati su bili Zoran Kukić, Nemanja Gordić, Filip Adamović i Dalibor Ilić.

- Ovo mi je prvi put da sam nominovan što doživljavam kao veliko priznanje, jer nisam bio ni među perspektivnim sportistima. Reklo bi se da sam se ispod radara probio do prvog tima što mi je možda i draže, nego da sam nosio neki dodatni teret na leđima. Pokazao sam da se radom i zalaganjem može mnogo toga postići - istakao je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana