ПРЕДСТАВЉАМО: Катарина Поповић, кандидат Одбојкашког савеза Републике Српске: Европа дјело краси

Дејан Марић
ПРЕДСТАВЉАМО: Катарина Поповић, кандидат Одбојкашког савеза Републике Српске: Европа дјело краси

БРЧКО - Узданица Бимал Јединства Катарина Поповић кандидат је Одбојкашког савеза РС за “Гласову” традиционалну акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Брчанске “принцезе” су већ годинама доминантне на домаћој сцени. У сезони за нама опробале су се у Лиги шампиона, стигле до осмине финала ЦЕВ купа, узеле бронзу у Средњоевропској МЕВЗА лиги, ризници трофеја додале су и Куп Српске, док су биле на добром путу да освоје и шампионат те Куп БиХ.

Поповићева је као либеро екипе била једна од кључних играчица. Гачанка је блистала и заслужено се нашла у друштву одабраних спортиста. Па ипак, заслуге за успјехе није жељела да преузме на себе, већ је у први план истакла екипу.

- Први пут смо учествовале у регионалној МЕВЗА лиги. Нисмо знале шта да очекујемо, а на крају смо оствариле одличан резултат и узеле бронзу. Сви смо презадовољни. Уз то, наступили смо у Лиги шампиона и ЦЕВ купу, освојили Куп Републике Српске... - изјавила је Поповићева.

Вирус корона многима је пореметио планове, прошла сезона је прекинута, а Катарина вјерује да би она и саиграчице одржале примат.

- Мислим да не бисмо имале већих проблема да наставимо доминацију на домаћој сцени, али шта је ту је - рекла је она.

Оно на шта је Поповићева посебно поносна су успјеси на великој сцени. Како је рекла, било би љепше када разлика не би била толика.

- Велика је разлика када играмо утакмице домаћег првенства и оне у Лиги шампиона, ЦЕВ купу или МЕВЗА лиги. Код нас у 99 одсто случајева знамо да ћемо остварити позитиван исход, што, наравно, није добро. За Европу је потребан додатни искорак - појаснила је најбоља одбојкашица Српске.

Поповићева је стасала у матичном ЖОК Гацко, са којим је разбила малер и у финалу Купа побиједила управо Јединство.

- Дуго су нас звале вјечите друге и драго ми је да сам такав успјех остварила баш у свом Гацку. Потом је услиједио позив шампионки. У Брчком сам изузетно лијепо дочекана. За ове три сезоне смо остварили практично све зацртане циљеве. Међутим, не желимо да се тиме задовољимо. Идемо корак по корак. Желимо да добијемо сваку утакмицу, узмемо преостале домаће трофеје и направимо нови искорак на међународној сцени - закључила је Поповићева.

Номинација прија

Катарина је нагласила да јој чињеница да ју је кровни савез номиновао у акцији нашег листа изузетно годи.

- Наравно да ми прија. Већ готово 15 година се бавим одбојком и сваком спортисти је драго када његов рад, залагање и одрицање током каријере на крају буду и препознати. У овом случају је све значајније јер је ријеч о Избору “Гласа Српске”, акцији која има традицију дужу од шест деценија - појаснила је Катарина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана