PREDSTAVLjAMO: Katarina Popović, kandidat Odbojkaškog saveza Republike Srpske: Evropa djelo krasi

Dejan Marić
PREDSTAVLjAMO: Katarina Popović, kandidat Odbojkaškog saveza Republike Srpske: Evropa djelo krasi

BRČKO - Uzdanica Bimal Jedinstva Katarina Popović kandidat je Odbojkaškog saveza RS za “Glasovu” tradicionalnu akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Brčanske “princeze” su već godinama dominantne na domaćoj sceni. U sezoni za nama oprobale su se u Ligi šampiona, stigle do osmine finala CEV kupa, uzele bronzu u Srednjoevropskoj MEVZA ligi, riznici trofeja dodale su i Kup Srpske, dok su bile na dobrom putu da osvoje i šampionat te Kup BiH.

Popovićeva je kao libero ekipe bila jedna od ključnih igračica. Gačanka je blistala i zasluženo se našla u društvu odabranih sportista. Pa ipak, zasluge za uspjehe nije željela da preuzme na sebe, već je u prvi plan istakla ekipu.

- Prvi put smo učestvovale u regionalnoj MEVZA ligi. Nismo znale šta da očekujemo, a na kraju smo ostvarile odličan rezultat i uzele bronzu. Svi smo prezadovoljni. Uz to, nastupili smo u Ligi šampiona i CEV kupu, osvojili Kup Republike Srpske... - izjavila je Popovićeva.

Virus korona mnogima je poremetio planove, prošla sezona je prekinuta, a Katarina vjeruje da bi ona i saigračice održale primat.

- Mislim da ne bismo imale većih problema da nastavimo dominaciju na domaćoj sceni, ali šta je tu je - rekla je ona.

Ono na šta je Popovićeva posebno ponosna su uspjesi na velikoj sceni. Kako je rekla, bilo bi ljepše kada razlika ne bi bila tolika.

- Velika je razlika kada igramo utakmice domaćeg prvenstva i one u Ligi šampiona, CEV kupu ili MEVZA ligi. Kod nas u 99 odsto slučajeva znamo da ćemo ostvariti pozitivan ishod, što, naravno, nije dobro. Za Evropu je potreban dodatni iskorak - pojasnila je najbolja odbojkašica Srpske.

Popovićeva je stasala u matičnom ŽOK Gacko, sa kojim je razbila maler i u finalu Kupa pobijedila upravo Jedinstvo.

- Dugo su nas zvale vječite druge i drago mi je da sam takav uspjeh ostvarila baš u svom Gacku. Potom je uslijedio poziv šampionki. U Brčkom sam izuzetno lijepo dočekana. Za ove tri sezone smo ostvarili praktično sve zacrtane ciljeve. Međutim, ne želimo da se time zadovoljimo. Idemo korak po korak. Želimo da dobijemo svaku utakmicu, uzmemo preostale domaće trofeje i napravimo novi iskorak na međunarodnoj sceni - zaključila je Popovićeva.

Nominacija prija

Katarina je naglasila da joj činjenica da ju je krovni savez nominovao u akciji našeg lista izuzetno godi.

- Naravno da mi prija. Već gotovo 15 godina se bavim odbojkom i svakom sportisti je drago kada njegov rad, zalaganje i odricanje tokom karijere na kraju budu i prepoznati. U ovom slučaju je sve značajnije jer je riječ o Izboru “Glasa Srpske”, akciji koja ima tradiciju dužu od šest decenija - pojasnila je Katarina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana