ПРЕДСТАВЉАМО ... Јелена Гајић, кандидат Атлетског савеза Републике Српске: Лични рекорд и потврда доминације

 Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО ... Јелена Гајић, кандидат Атлетског савеза Републике Српске: Лични рекорд и потврда доминације

БАЊАЛУКА - Другу годину у низу кандидат Атлетског савеза Републике Српске за десет најбољих спортиста је Јелена Гајић.

Атлетичарка из Прњавора поправила је рекорд Српске на 800 метара и уписала неколико сјајних побједа како у Српској и БиХ, тако и у окружењу. Довољно да сумира да јој је ово најбоља година у каријери.

- Два пута сам поправљала лични рекорд, па је штоперица сада на 2:05,41 минут. Било је неких непредвиђених околности, иначе сам се надала да ће се зауставити и неколико секунди раније. Сигурна сам да у ногама имам боље вријеме, али неке ствари се нису посложиле. Вјеровала сам да ће пасти и рекорд БиХ који већ деценијама држи Биба Кајан, а износи 2:03,02. Зато не бих ништа обећавала за нову сезону, али свакако се надам да ће бити још много успјешнија - рекла је Гајићева.

Сан сваког спортисте су Олимпијске игре, тако и Јеленин. Норма од 1:58,00 дјелује прилично далеко, али амбициозна атлетичарка не мисли да је неухватљива.

- Стварно добро радим заједно са тренером Владимиром Јаковљевићем. Системски се припремамо за још боље резултате. Понављам, нећу да се размећем великим обећањима, али вјерујем у оно што радим и имам право да се надам најбољем. Сезона је била заиста добра, могла је да буде и боља, а увјерена сам да имам још много простора за напредак - нагласила је Гајићева.

Осим што је изузетна на стази, ове године добила је још једно признање.

- Постала сам студент генерације Факултета физичког васпитања и спорта, што ме је јако обрадовало. Запослена сам у струци и за сада све обавезе некако усклађујем. Сигурно да атлетика доста трпи због тога јер немам луксуз да јој се максимално посветим, али не жалим се. Ко има воље, нађе и начин за све. Трудим се да не размишљам превише о оном што немам, већ сву енергију усмјеравам да искористим оно што ми је доступно - истакла је Гајићева која је овом приликом захвалила на великој помоћи начелнику општине Прњавор Дарку Томашу.

Побједе

Јелена Гајић је ове године постала шампион Српске на 400, 800 и 1.500 метара, те шампион БиХ у примарној дисциплини на 800 метара. Осим тога, остварила је побједе на митинзима у Бару, Словенској Бистрици, Сарајеву и Чаковцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана