PREDSTAVLjAMO ... Jelena Gajić, kandidat Atletskog saveza Republike Srpske: Lični rekord i potvrda dominacije

 Dušan Repija
PREDSTAVLjAMO ... Jelena Gajić, kandidat Atletskog saveza Republike Srpske: Lični rekord i potvrda dominacije

BANjALUKA - Drugu godinu u nizu kandidat Atletskog saveza Republike Srpske za deset najboljih sportista je Jelena Gajić.

Atletičarka iz Prnjavora popravila je rekord Srpske na 800 metara i upisala nekoliko sjajnih pobjeda kako u Srpskoj i BiH, tako i u okruženju. Dovoljno da sumira da joj je ovo najbolja godina u karijeri.

- Dva puta sam popravljala lični rekord, pa je štoperica sada na 2:05,41 minut. Bilo je nekih nepredviđenih okolnosti, inače sam se nadala da će se zaustaviti i nekoliko sekundi ranije. Sigurna sam da u nogama imam bolje vrijeme, ali neke stvari se nisu posložile. Vjerovala sam da će pasti i rekord BiH koji već decenijama drži Biba Kajan, a iznosi 2:03,02. Zato ne bih ništa obećavala za novu sezonu, ali svakako se nadam da će biti još mnogo uspješnija - rekla je Gajićeva.

San svakog sportiste su Olimpijske igre, tako i Jelenin. Norma od 1:58,00 djeluje prilično daleko, ali ambiciozna atletičarka ne misli da je neuhvatljiva.

- Stvarno dobro radim zajedno sa trenerom Vladimirom Jakovljevićem. Sistemski se pripremamo za još bolje rezultate. Ponavljam, neću da se razmećem velikim obećanjima, ali vjerujem u ono što radim i imam pravo da se nadam najboljem. Sezona je bila zaista dobra, mogla je da bude i bolja, a uvjerena sam da imam još mnogo prostora za napredak - naglasila je Gajićeva.

Osim što je izuzetna na stazi, ove godine dobila je još jedno priznanje.

- Postala sam student generacije Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, što me je jako obradovalo. Zaposlena sam u struci i za sada sve obaveze nekako usklađujem. Sigurno da atletika dosta trpi zbog toga jer nemam luksuz da joj se maksimalno posvetim, ali ne žalim se. Ko ima volje, nađe i način za sve. Trudim se da ne razmišljam previše o onom što nemam, već svu energiju usmjeravam da iskoristim ono što mi je dostupno - istakla je Gajićeva koja je ovom prilikom zahvalila na velikoj pomoći načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu.

Pobjede

Jelena Gajić je ove godine postala šampion Srpske na 400, 800 i 1.500 metara, te šampion BiH u primarnoj disciplini na 800 metara. Osim toga, ostvarila je pobjede na mitinzima u Baru, Slovenskoj Bistrici, Sarajevu i Čakovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana