ПРЕДСТАВЉАМО ... Јасмин Рамић, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Бронза из Италије засијала пуним сјајем

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО ... Јасмин Рамић, кандидат Кик-бокс савеза Републике Српске: Бронза из Италије засијала пуним сјајем

БИЈЕЉИНА - Свјетско првенство у италијанском Лидо ди Јесолу и освојена бронзана медаља у дисциплини лоу-кик, до 71 килограм за члана бијељинских Пантера Јасмина Рамића била је остварење спортског сна и зато не треба да чуди што га је Кик-бокс савез Републике Српске предложио као кандидата за традиционалну акцију"Гласа Српске".

Овај кик-боксер рођен у Малој Обарској на путу до трећег мјеста на планети  морао је да оствари три побједе.

- У првом колу Свјетског првенства у кик-боксу у ВАКО федерацији сам побиједио представника Грчке и многи су мислили да је и то успјех, јер ме у осмини финала чека репрезентативац Русије. Међутим, нисам тако размишљао иако у животу нисам имао чвршћег и спремнијег противника. Кренуо сам свом снагом на њега и послије велике борбе сам успио да га савладам. Да сам стварно био бољи потврдила је и једногласна одлука судија. Потом сам био бољи и од Швајцарца, а онда ме у полуфиналу чекао до тада шестоструки, а послије овог такмичења и седмоструки првак свијета, Александар Коновалов из Србије. Био је бољи од мене, али да нисам у меч ушао са повредом можда би било и другачије. Међутим, и ово је за мене сјајан успјех, који ће ми бити додатни стимуланс у наставку каријере - нагласио је Рамић.

Био је без премца и на "Балкан опену" одржаном у Тешњу, гдје је до злата дошао послије три убједљиве побједе.

- На овој смотри проглашен сам за најбољег борца. Ове године није било баш пуно такмичења, али сам успио да будем првак БиХ у лоу-кику, те вицешампион у "К-1" и фул-контакту. Упоредо сам наступао и за Боксерски клуб Радник, а у овом спорту сам био други на првенству БиХ - наставио је Рамић.

Пресрећан је што је баш њега КБС РС предложио као кандидата за "Избор десет најбољих спортиста Републике Српске".

- Драго ми је што сам се нашао међу 21 кандидатом који су обиљежили спортску годину у Српској. И ако не будем међу најбољима ово је за мене велики подстрек за будућност - додао је Рамић.

Борац за права Рома

Иако ће 22. јануара наредне године прославити тек 27. рођендан Јасмин Рамић, који је члан ромске заједнице у Бијељини, већ је отац четворо дјеце. Запослен је у невладином сектору, односно у Удружењу за развој и едукацију младих "Сигуран корак", које се бави проблемима образовања младих ромске заједнице.

- Борим се да сва ромска дјеца без обзира на вјероисповијест заврше бар средњу школу. Као отац четворо дјеце живим за дан када ће ми они донијети своје дипломе. Имам стварно доста обавеза на послу и ван њега и вјерујем када бих имао више времена него да тренирам само једном дневно да би и резултати били бољи - рекао је Рамић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана