PREDSTAVLjAMO ... Jasmin Ramić, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Bronza iz Italije zasijala punim sjajem

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO ... Jasmin Ramić, kandidat Kik-boks saveza Republike Srpske: Bronza iz Italije zasijala punim sjajem

BIJELjINA - Svjetsko prvenstvo u italijanskom Lido di Jesolu i osvojena bronzana medalja u disciplini lou-kik, do 71 kilogram za člana bijeljinskih Pantera Jasmina Ramića bila je ostvarenje sportskog sna i zato ne treba da čudi što ga je Kik-boks savez Republike Srpske predložio kao kandidata za tradicionalnu akciju"Glasa Srpske".

Ovaj kik-bokser rođen u Maloj Obarskoj na putu do trećeg mjesta na planeti  morao je da ostvari tri pobjede.

- U prvom kolu Svjetskog prvenstva u kik-boksu u VAKO federaciji sam pobijedio predstavnika Grčke i mnogi su mislili da je i to uspjeh, jer me u osmini finala čeka reprezentativac Rusije. Međutim, nisam tako razmišljao iako u životu nisam imao čvršćeg i spremnijeg protivnika. Krenuo sam svom snagom na njega i poslije velike borbe sam uspio da ga savladam. Da sam stvarno bio bolji potvrdila je i jednoglasna odluka sudija. Potom sam bio bolji i od Švajcarca, a onda me u polufinalu čekao do tada šestostruki, a poslije ovog takmičenja i sedmostruki prvak svijeta, Aleksandar Konovalov iz Srbije. Bio je bolji od mene, ali da nisam u meč ušao sa povredom možda bi bilo i drugačije. Međutim, i ovo je za mene sjajan uspjeh, koji će mi biti dodatni stimulans u nastavku karijere - naglasio je Ramić.

Bio je bez premca i na "Balkan openu" održanom u Tešnju, gdje je do zlata došao poslije tri ubjedljive pobjede.

- Na ovoj smotri proglašen sam za najboljeg borca. Ove godine nije bilo baš puno takmičenja, ali sam uspio da budem prvak BiH u lou-kiku, te vicešampion u "K-1" i ful-kontaktu. Uporedo sam nastupao i za Bokserski klub Radnik, a u ovom sportu sam bio drugi na prvenstvu BiH - nastavio je Ramić.

Presrećan je što je baš njega KBS RS predložio kao kandidata za "Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske".

- Drago mi je što sam se našao među 21 kandidatom koji su obilježili sportsku godinu u Srpskoj. I ako ne budem među najboljima ovo je za mene veliki podstrek za budućnost - dodao je Ramić.

Borac za prava Roma

Iako će 22. januara naredne godine proslaviti tek 27. rođendan Jasmin Ramić, koji je član romske zajednice u Bijeljini, već je otac četvoro djece. Zaposlen je u nevladinom sektoru, odnosno u Udruženju za razvoj i edukaciju mladih "Siguran korak", koje se bavi problemima obrazovanja mladih romske zajednice.

- Borim se da sva romska djeca bez obzira na vjeroispovijest završe bar srednju školu. Kao otac četvoro djece živim za dan kada će mi oni donijeti svoje diplome. Imam stvarno dosta obaveza na poslu i van njega i vjerujem kada bih imao više vremena nego da treniram samo jednom dnevno da bi i rezultati bili bolji - rekao je Ramić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana