ПРЕДСТАВЉАМО: Ивана Шаренац, приједлог Теквондо савеза Републике Српске: Сија бронза из Загреба

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Ивана Шаренац, приједлог Теквондо савеза Републике Српске: Сија бронза из Загреба

БРЧКО - Први пут међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске нашла се Ивана Шаренац, коју је номиновао њен Теквондо савез РС.

Рођена је 30. априла 2002. године у Брчком, гдје наступа за истоимени клуб, а у години на измаку када није било привише такмичења успјела је да оствари неколико запажених резултата. Прво је у марту била четврта на такмичењу “Љубљана опен” Г1, који је био бодовни олимпијски турнир, затим је постала вицешампион БиХ у дисциплини спаринг до 67 килограма, а у новембру стигла до трећег мјеста на Европском клупском првенству у Загребу (спаринг, до 67 кг).

- На такмичењу у Словенији први пут сам наступила у сениорској конкуренцији, гдје сам стигла до четвртог мјеста, мада сам могла боље да прођем, иако је конкуренција била јака, јер су наступали и клубови из Србије. Вјеровала сам да је то лијепа увертира за наставак године, а онда је пандемија све прекинула. Неколико мјесеци нисам тренирала, јер је мој тренер из Србије па је било проблема у вези са доласком те сам покушавала код куће да колико-толико задржим минимум форме - изјавила је Шаренчева.

Када је почела да тренира требало јој је времена да се врати на ниво прије пандемије, а онда је стигло такмичење у Зеници и сребрна медаља.

- Отишла сам тотално неспремна и поражена сам у полуфиналу у посљедњих десет секунди па се нисам пласирала у репрезентацију БиХ за ЕП које је слиједило. Наступила сам на Европском клупском првенству, гдје ми је био циљ да освојим медаљу па сам се спремала за то такмичење. Стигла сам до бронзане медаље чиме сам изборила директан пласман на Европско првенство у олимпијским категоријама у Сарајеву. Тамо није ишло како сам очекивала, јер сам поражена од представнице Молдавије у првом колу у посљедњих десет секунди, због чега ми је врло жао - нагласила је Шаренчева, којој је идол Лорен Вилијамс из Велике Британије.

Нова сезона теквондоистима почиње већ у јануару, у плану је одржавање кампова, док су најављени и турнири.

- Прелазак из јуниора међу сениоре је гадан, али се то премости добрим тренинзима. Борићу се у категорији до 62 килограма, у којој сам већ раније освајала медаље па се надам да ћу тако наставити убудуће - рекла је Шаренчева.

Номинација

Признање Теквондо савеза РС за акцију “Гласа Српске” доживљава као велико признање.

- Прва сам годинама међу сениорима и одмах ме савез предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Српске, што је врхунска ствар за мене. Велики је то подстицај за даљи рад и надам се да ћу идућих година бити кандидат, јер то значи да има најбоље резултате - казала је Ивана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана