PREDSTAVLjAMO: Ivana Šarenac, prijedlog Tekvondo saveza Republike Srpske: Sija bronza iz Zagreba

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Ivana Šarenac, prijedlog Tekvondo saveza Republike Srpske: Sija bronza iz Zagreba

BRČKO - Prvi put među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske našla se Ivana Šarenac, koju je nominovao njen Tekvondo savez RS.

Rođena je 30. aprila 2002. godine u Brčkom, gdje nastupa za istoimeni klub, a u godini na izmaku kada nije bilo priviše takmičenja uspjela je da ostvari nekoliko zapaženih rezultata. Prvo je u martu bila četvrta na takmičenju “Ljubljana open” G1, koji je bio bodovni olimpijski turnir, zatim je postala vicešampion BiH u disciplini sparing do 67 kilograma, a u novembru stigla do trećeg mjesta na Evropskom klupskom prvenstvu u Zagrebu (sparing, do 67 kg).

- Na takmičenju u Sloveniji prvi put sam nastupila u seniorskoj konkurenciji, gdje sam stigla do četvrtog mjesta, mada sam mogla bolje da prođem, iako je konkurencija bila jaka, jer su nastupali i klubovi iz Srbije. Vjerovala sam da je to lijepa uvertira za nastavak godine, a onda je pandemija sve prekinula. Nekoliko mjeseci nisam trenirala, jer je moj trener iz Srbije pa je bilo problema u vezi sa dolaskom te sam pokušavala kod kuće da koliko-toliko zadržim minimum forme - izjavila je Šarenčeva.

Kada je počela da trenira trebalo joj je vremena da se vrati na nivo prije pandemije, a onda je stiglo takmičenje u Zenici i srebrna medalja.

- Otišla sam totalno nespremna i poražena sam u polufinalu u posljednjih deset sekundi pa se nisam plasirala u reprezentaciju BiH za EP koje je slijedilo. Nastupila sam na Evropskom klupskom prvenstvu, gdje mi je bio cilj da osvojim medalju pa sam se spremala za to takmičenje. Stigla sam do bronzane medalje čime sam izborila direktan plasman na Evropsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama u Sarajevu. Tamo nije išlo kako sam očekivala, jer sam poražena od predstavnice Moldavije u prvom kolu u posljednjih deset sekundi, zbog čega mi je vrlo žao - naglasila je Šarenčeva, kojoj je idol Loren Vilijams iz Velike Britanije.

Nova sezona tekvondoistima počinje već u januaru, u planu je održavanje kampova, dok su najavljeni i turniri.

- Prelazak iz juniora među seniore je gadan, ali se to premosti dobrim treninzima. Boriću se u kategoriji do 62 kilograma, u kojoj sam već ranije osvajala medalje pa se nadam da ću tako nastaviti ubuduće - rekla je Šarenčeva.

Nominacija

Priznanje Tekvondo saveza RS za akciju “Glasa Srpske” doživljava kao veliko priznanje.

- Prva sam godinama među seniorima i odmah me savez predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Srpske, što je vrhunska stvar za mene. Veliki je to podsticaj za dalji rad i nadam se da ću idućih godina biti kandidat, jer to znači da ima najbolje rezultate - kazala je Ivana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana