ПРЕДСТАВЉАМО: Ивана Илић, кандидат Теквондо савеза Републике Српске: Велики напредак сваке године

Дарко Драгичевић
ПРЕДСТАВЉАМО: Ивана Илић, кандидат Теквондо савеза Републике Српске: Велики напредак сваке године

МАРИБОР - Ивана Илић наставља да крупним корацима корача у свијет теквондоа. Велика преданост овом спорту донијела је добре резултате, тако да је тешко и побројати шта је све Ивана остварила у овој години па и не чуди номинација за најбољег спортисту Републике Српске.

Између осталог Илићева је постала шампион Републике Српске и БиХ те је била побједница другог Балкан опен купа у Словенији. Поред тога освојила је пето мјесто на Европском првенству у Клужу те пето мјесто на Европском купу У Лублину у Пољској. Било је ту још значајних резултата, побједничких постоља.

- На номинацију гледам као на награду те потврду мог досадашњег труда, рада и успјеха. Велика мотивација је видјети и увјерити се да је твој напоран рад примијећен, подржан и награђен -  истакла је Ивана.

Млада такмичарка је прошле године била међу 10 најперспективнијих спортиста које је наградило Министарство породице, омладине и спорта. Ту награду је већ оправдала резултатима у 2023. години.

- Част ми је била стати на сцену окружена са још девет перспективних те 10 најбољих спортиста Републике Српске. Тај осјећај поноса био је велика мотивација у тешким тренуцима, како на татамију и у сали тако и ван њих, додала је сјајна спортисткиња.

Ове сезоне Ивана је прешла из јуниорске у сениорску конкуренцију, тако да јој је то највећи изазов.

- Конкуренција у сениорским категоријама је много већа. Такмичарке су физички спремније, старије и искусније, што је у контактним борилачким спортовима велика предност. Надам се да су титула првака Балкана и пето мјесто у Европи у првој сениорској години само увертира за неке веће и значајније резултате у будућности - оптимиста је Ивана.

Иако је већ направила сјајне резултате којима може да буде презадовољна, млада чланица Слоге истиче да увијек жели да додатно напредује и буде још боља.

- Било би нескромно кад бих рекла да нисам задовољна овогодишњим резултатима, јер они нису ни мали, ни занемариви. Међутим свакако да ми тешко пада, као и сваком спортисти, да на два узастопна велика такмичења изгубим борбу која доноси освајање одличја те ступање на подијум. Напорно тренирам да наредних сезона направим и тај додатни корак - рекла је чланица Слоге.

Бројне обавезе

Ивана Илић је и успјешан студент Електротехничког факултета у Марибору и настоји да усклади обавезе.

- Од спорта не планирам да одустанем. Неке недосањане жеље и циљеви и даље постоје и чекају на своје остварење. Иако је обавезе на факултету јако тешко ускладити са тренинзима, на то гледам као на још већи изазов и мотивацију -  поручила је Ивана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана