PREDSTAVLjAMO: Ivana Ilić, kandidat Tekvondo saveza Republike Srpske: Veliki napredak svake godine

Darko Dragičević
PREDSTAVLjAMO: Ivana Ilić, kandidat Tekvondo saveza Republike Srpske: Veliki napredak svake godine

MARIBOR - Ivana Ilić nastavlja da krupnim koracima korača u svijet tekvondoa. Velika predanost ovom sportu donijela je dobre rezultate, tako da je teško i pobrojati šta je sve Ivana ostvarila u ovoj godini pa i ne čudi nominacija za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Između ostalog Ilićeva je postala šampion Republike Srpske i BiH te je bila pobjednica drugog Balkan open kupa u Sloveniji. Pored toga osvojila je peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Klužu te peto mjesto na Evropskom kupu U Lublinu u Poljskoj. Bilo je tu još značajnih rezultata, pobjedničkih postolja.

- Na nominaciju gledam kao na nagradu te potvrdu mog dosadašnjeg truda, rada i uspjeha. Velika motivacija je vidjeti i uvjeriti se da je tvoj naporan rad primijećen, podržan i nagrađen -  istakla je Ivana.

Mlada takmičarka je prošle godine bila među 10 najperspektivnijih sportista koje je nagradilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta. Tu nagradu je već opravdala rezultatima u 2023. godini.

- Čast mi je bila stati na scenu okružena sa još devet perspektivnih te 10 najboljih sportista Republike Srpske. Taj osjećaj ponosa bio je velika motivacija u teškim trenucima, kako na tatamiju i u sali tako i van njih, dodala je sjajna sportistkinja.

Ove sezone Ivana je prešla iz juniorske u seniorsku konkurenciju, tako da joj je to najveći izazov.

- Konkurencija u seniorskim kategorijama je mnogo veća. Takmičarke su fizički spremnije, starije i iskusnije, što je u kontaktnim borilačkim sportovima velika prednost. Nadam se da su titula prvaka Balkana i peto mjesto u Evropi u prvoj seniorskoj godini samo uvertira za neke veće i značajnije rezultate u budućnosti - optimista je Ivana.

Iako je već napravila sjajne rezultate kojima može da bude prezadovoljna, mlada članica Sloge ističe da uvijek želi da dodatno napreduje i bude još bolja.

- Bilo bi neskromno kad bih rekla da nisam zadovoljna ovogodišnjim rezultatima, jer oni nisu ni mali, ni zanemarivi. Međutim svakako da mi teško pada, kao i svakom sportisti, da na dva uzastopna velika takmičenja izgubim borbu koja donosi osvajanje odličja te stupanje na podijum. Naporno treniram da narednih sezona napravim i taj dodatni korak - rekla je članica Sloge.

Brojne obaveze

Ivana Ilić je i uspješan student Elektrotehničkog fakulteta u Mariboru i nastoji da uskladi obaveze.

- Od sporta ne planiram da odustanem. Neke nedosanjane želje i ciljevi i dalje postoje i čekaju na svoje ostvarenje. Iako je obaveze na fakultetu jako teško uskladiti sa treninzima, na to gledam kao na još veći izazov i motivaciju -  poručila je Ivana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana