ПРЕДСТАВЉАМО: Игор Ђурица, кандидат Џудо савеза Републике Српске: Засијало балканско злато из Тиране

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Игор Ђурица, кандидат Џудо савеза Републике Српске: Засијало балканско злато из Тиране

ТРЕБИЊЕ - Млади Игор Ђурица сјајним резултатима обиљежио је годину на измаку и зато не треба да чуди што га је Џудо савез Републике Српске предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у акцији коју већ 65. годину заредом организује “Глас Српске”.

Сигурно највреднији резултат остварио је на првенству Балкана одржаном крајем марта у Албанији, гдје је у сениорској конкуренцији освојио златну медаљу. Резултат добија на тежини јер је Ђурици ово тек прва година у јуниорској конкуренцији, али му то није сметало да у категорији до 60 килограма надмаши све ривале.

- Није било нимало лако, али успио сам да будем бољи од осталих. До финала сам имао двије борбе и обје сам добио ипоном, а тако је било и у мечу за златно одличје у којем сам савладао домаћег такмичара, који је имао огромну подршку са трибина - нагласио је Ђурица.

Био је без премца и у БиХ, гдје је почетком марта постао сениорски првак, а крајем септембра и шампион у конкуренцији млађих сениора (до 23 године).

- На сениорском првенству БиХ у Бањалуци савладао сам четири противника, а на шампионату до 23 године био сам бољи од тројице. Морам бити изузетно задовољан јер сам практично на прагу правих искушења, а имам и доста времена да још напредујем. Наиме, још двије године могу да наступим у јуниорској конкуренцији, а већ сада сам постигао доста и међу сениорима - наставио је Ђурица.

Џудо тренира од четврте године, што значи да је на струњачи практично већ 14 сезона.

- Откако сам прешао у Леотар са мном ради Митар Мрдић, који је у својој каријери постизао сјајне резултате, а 2008. године је био и најбољи спортиста Републике Српске. Надам се да ћу једног дана поновити његов успјех, али за мене је и чињеница да сам међу кандидатима за најбољег спортисту велика ствар. То ми је сигурно велики стимуланс за наставак каријере - додао је Ђурица, који је минулих сезона имао доста проблема са повредама и нада се да ће га оне у будућности заобићи.
 

 

Школовање

Игор Ђурица рођен је 10. марта 2001. године у Берковићима, али већ четврту годину тренира у Требињу, гдје је члан Џудо клуба Леотар.

- Разлог преласка у Требиње је школовање, јер у родном граду нисам имао могућност да идем у Електро школу, односно смјер за програмере. Зато сам и промијенио клуб и прешао у Леотар - нагласио је Ђурица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана