PREDSTAVLjAMO: Igor Đurica, kandidat Džudo saveza Republike Srpske: Zasijalo balkansko zlato iz Tirane

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Igor Đurica, kandidat Džudo saveza Republike Srpske: Zasijalo balkansko zlato iz Tirane

TREBINjE - Mladi Igor Đurica sjajnim rezultatima obilježio je godinu na izmaku i zato ne treba da čudi što ga je Džudo savez Republike Srpske predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u akciji koju već 65. godinu zaredom organizuje “Glas Srpske”.

Sigurno najvredniji rezultat ostvario je na prvenstvu Balkana održanom krajem marta u Albaniji, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju. Rezultat dobija na težini jer je Đurici ovo tek prva godina u juniorskoj konkurenciji, ali mu to nije smetalo da u kategoriji do 60 kilograma nadmaši sve rivale.

- Nije bilo nimalo lako, ali uspio sam da budem bolji od ostalih. Do finala sam imao dvije borbe i obje sam dobio iponom, a tako je bilo i u meču za zlatno odličje u kojem sam savladao domaćeg takmičara, koji je imao ogromnu podršku sa tribina - naglasio je Đurica.

Bio je bez premca i u BiH, gdje je početkom marta postao seniorski prvak, a krajem septembra i šampion u konkurenciji mlađih seniora (do 23 godine).

- Na seniorskom prvenstvu BiH u Banjaluci savladao sam četiri protivnika, a na šampionatu do 23 godine bio sam bolji od trojice. Moram biti izuzetno zadovoljan jer sam praktično na pragu pravih iskušenja, a imam i dosta vremena da još napredujem. Naime, još dvije godine mogu da nastupim u juniorskoj konkurenciji, a već sada sam postigao dosta i među seniorima - nastavio je Đurica.

Džudo trenira od četvrte godine, što znači da je na strunjači praktično već 14 sezona.

- Otkako sam prešao u Leotar sa mnom radi Mitar Mrdić, koji je u svojoj karijeri postizao sjajne rezultate, a 2008. godine je bio i najbolji sportista Republike Srpske. Nadam se da ću jednog dana ponoviti njegov uspjeh, ali za mene je i činjenica da sam među kandidatima za najboljeg sportistu velika stvar. To mi je sigurno veliki stimulans za nastavak karijere - dodao je Đurica, koji je minulih sezona imao dosta problema sa povredama i nada se da će ga one u budućnosti zaobići.
 

 

Školovanje

Igor Đurica rođen je 10. marta 2001. godine u Berkovićima, ali već četvrtu godinu trenira u Trebinju, gdje je član Džudo kluba Leotar.

- Razlog prelaska u Trebinje je školovanje, jer u rodnom gradu nisam imao mogućnost da idem u Elektro školu, odnosno smjer za programere. Zato sam i promijenio klub i prešao u Leotar - naglasio je Đurica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana