ПРЕДСТАВЉАМО … Горан Дојчиновић, кандидат Спортског ауто-картинг савеза: “Дијамантска кацига” потврда доминације

Г.С.
ПРЕДСТАВЉАМО … Горан Дојчиновић, кандидат Спортског ауто-картинг савеза: “Дијамантска кацига” потврда доминације

БАЊАЛУКА - Возач АКК Професионала Горан Дојчиновић у 2021. години изнова је помјерио границе, пошто је новом титулом стигао до чак треће “Дијамантске кациге”. Ако се зна да поред њега ниједан аутомобилиста из БиХ није успио да освоји барем једно овакво признање, онда је јасно о каквом подвигу је ријеч.

Још једна сезона из снова била је више него довољна Спортском ауто-картинг савезу да номинује Дојчиновића као кандидата за традиционалну акцију нашег листа, Избор десет најбољих спортиста.

Успјех човјека који је у нашем избору 2004. године заузео десето мјесто, а 2015. био осми добија на значају, јер је остварен у врло изазовној кампањи током које је пандемија вируса корона и те како оставила трага.

- Стварно не могу да будем незадовољан. Освојио сам шесту “Златну кацигу” у Српској, односно другу “Дијамантску”, а имам и четири “Златне”, те једну “Дијамантску кацигу” на нивоу БиХ. Двије “Дијамантске кациге” има само један човјек у бившој Југославији Црногорац Жељко Банићевић, који је добио надимак Горски цар. Јесте да је он возио и у неко друго вријеме, али поносан сам на своје три “Дијамантске кациге” - јасан је Дојчиновић.

Сјајни возач је признао да понекад није лако наћи мотивацију за домаће битке након 24 титуле у Српској, 18 пехара на нивоу БиХ, 10 “Златних” и три “Дијамантске кациге”:

- Некада јесте тешко. Да сам више возио у иностранству, можда бих направио искорак и на међународном нивоу. Али, поставља се онда питање да ли бих на домаћој сцени биљежио овакве резултате.

Сезону за нама у првенству Централноевропске зоне ФИА Дојчиновић је завршио као 15.

- Чињеница да у својој класи возим са слабијим аутом кумовала је пласману. Стартарине су скупе, а ни пандемија нам није олакшала посао. Да сам, рецимо, имао наступ више, био бих осми - закључио је Дојчиновић.

Планови

Горан Дојчиновић има амбициозне планове за 2022. годину.

- Са АМКК Борцем имам начелни договор да се опробамо у више међународних трка и нападнемо прва три мјеста у ВЕЗ-у. Са јачим аутом све би било лакше, али навикли смо већ да се боримо - додао је Дојчиновић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана