PREDSTAVLjAMO … Goran Dojčinović, kandidat Sportskog auto-karting saveza: “Dijamantska kaciga” potvrda dominacije

G.S.
PREDSTAVLjAMO … Goran Dojčinović, kandidat Sportskog auto-karting saveza: “Dijamantska kaciga” potvrda dominacije

BANjALUKA - Vozač AKK Profesionala Goran Dojčinović u 2021. godini iznova je pomjerio granice, pošto je novom titulom stigao do čak treće “Dijamantske kacige”. Ako se zna da pored njega nijedan automobilista iz BiH nije uspio da osvoji barem jedno ovakvo priznanje, onda je jasno o kakvom podvigu je riječ.

Još jedna sezona iz snova bila je više nego dovoljna Sportskom auto-karting savezu da nominuje Dojčinovića kao kandidata za tradicionalnu akciju našeg lista, Izbor deset najboljih sportista.

Uspjeh čovjeka koji je u našem izboru 2004. godine zauzeo deseto mjesto, a 2015. bio osmi dobija na značaju, jer je ostvaren u vrlo izazovnoj kampanji tokom koje je pandemija virusa korona i te kako ostavila traga.

- Stvarno ne mogu da budem nezadovoljan. Osvojio sam šestu “Zlatnu kacigu” u Srpskoj, odnosno drugu “Dijamantsku”, a imam i četiri “Zlatne”, te jednu “Dijamantsku kacigu” na nivou BiH. Dvije “Dijamantske kacige” ima samo jedan čovjek u bivšoj Jugoslaviji Crnogorac Željko Banićević, koji je dobio nadimak Gorski car. Jeste da je on vozio i u neko drugo vrijeme, ali ponosan sam na svoje tri “Dijamantske kacige” - jasan je Dojčinović.

Sjajni vozač je priznao da ponekad nije lako naći motivaciju za domaće bitke nakon 24 titule u Srpskoj, 18 pehara na nivou BiH, 10 “Zlatnih” i tri “Dijamantske kacige”:

- Nekada jeste teško. Da sam više vozio u inostranstvu, možda bih napravio iskorak i na međunarodnom nivou. Ali, postavlja se onda pitanje da li bih na domaćoj sceni bilježio ovakve rezultate.

Sezonu za nama u prvenstvu Centralnoevropske zone FIA Dojčinović je završio kao 15.

- Činjenica da u svojoj klasi vozim sa slabijim autom kumovala je plasmanu. Startarine su skupe, a ni pandemija nam nije olakšala posao. Da sam, recimo, imao nastup više, bio bih osmi - zaključio je Dojčinović.

Planovi

Goran Dojčinović ima ambiciozne planove za 2022. godinu.

- Sa AMKK Borcem imam načelni dogovor da se oprobamo u više međunarodnih trka i napadnemo prva tri mjesta u VEZ-u. Sa jačim autom sve bi bilo lakše, ali navikli smo već da se borimo - dodao je Dojčinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana