ПРЕДСТАВЉАМО … Душан Мачкић, кандидат Кајакашког савеза: Кроти брзаке као од шале

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО … Душан Мачкић, кандидат Кајакашког савеза: Кроти брзаке као од шале

БАЊАЛУКА - Резултатима у текућој години Душан Мачкић је заслужио номинацију Кајакашког савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста.

Легитимни насљедник дугогодишњег члана друштва десет најбољих и лауреата из 2018. године Дарка Савића може да се похвали да из године у годину напредује и сам себи подиже љествицу очекивања. Током такмичарске сезоне остварио је низ успјеха и подијума на еврокуповима, али ипак истиче да су му 11. мјесто на Европском првенству у Словенији и 17. у Свјетском купу на домаћој стази на Врбасу најзначајнији резултати.

- И у овој години нажалост није било такмичења колико иначе буде због пандемије, али сам задовољан успјесима на овим којима сам учествовао. Већ сада сам почео припреме за нову сезону, у којој се надам да ће календар коначно бити нормализован и да ће наши свакодневни тренинзи доћи до изражаја у пуном сјају - рекао је Мачкић.

Момак који је крајем октобра напунио 20 година већ има завидно искуство међу сениорима, а захваљујући сјајном раду Кајак кану клуба Врбас имаће могућност да на домаћем терену учествује на Европском првенству.

- Све је усмјерено ка августу, када ћемо угостити најбоље европске кајакаше на дивљим водама. Врбас је наравно мој највећи адут, одлично познајем сваки рукавац па се надам добром резултату. Конкуренција ће наравно бити врло јака, али вјерујем да се могу домоћи финала и обрадовати домаће љубитеље овог дивног спорта - рекао је Мачкић.

Било да је љето или зима, његове клупске колеге и он по неколико часова дневно проведу на Врбасу. Познато је да кајак спада у ред спортова који изискују много одрицања, а нису профитабилни.

- Тренирамо много, напор је огроман, али и задовољство када обавимо тренинг како треба. Да не причам о такмичењима - закључио је Мачкић.

Мотивација

Душан Мачкић истиче да је изузетно мотивисан и срећан када је на води. Воли да помјера сопствене границе, без обзира на то што су понекад сурови услови у којима тренира и настоји да поправи перформансе.

- Љубав је то коју нико не може да плати. Волим кајак, природу, Врбас... А када радите оно што волите, ништа није тешко и напорно - рекао је Мачкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана