PREDSTAVLjAMO … Dušan Mačkić, kandidat Kajakaškog saveza: Kroti brzake kao od šale

Dušan Repija
PREDSTAVLjAMO … Dušan Mačkić, kandidat Kajakaškog saveza: Kroti brzake kao od šale

BANjALUKA - Rezultatima u tekućoj godini Dušan Mačkić je zaslužio nominaciju Kajakaškog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista.

Legitimni nasljednik dugogodišnjeg člana društva deset najboljih i laureata iz 2018. godine Darka Savića može da se pohvali da iz godine u godinu napreduje i sam sebi podiže ljestvicu očekivanja. Tokom takmičarske sezone ostvario je niz uspjeha i podijuma na evrokupovima, ali ipak ističe da su mu 11. mjesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i 17. u Svjetskom kupu na domaćoj stazi na Vrbasu najznačajniji rezultati.

- I u ovoj godini nažalost nije bilo takmičenja koliko inače bude zbog pandemije, ali sam zadovoljan uspjesima na ovim kojima sam učestvovao. Već sada sam počeo pripreme za novu sezonu, u kojoj se nadam da će kalendar konačno biti normalizovan i da će naši svakodnevni treninzi doći do izražaja u punom sjaju - rekao je Mačkić.

Momak koji je krajem oktobra napunio 20 godina već ima zavidno iskustvo među seniorima, a zahvaljujući sjajnom radu Kajak kanu kluba Vrbas imaće mogućnost da na domaćem terenu učestvuje na Evropskom prvenstvu.

- Sve je usmjereno ka avgustu, kada ćemo ugostiti najbolje evropske kajakaše na divljim vodama. Vrbas je naravno moj najveći adut, odlično poznajem svaki rukavac pa se nadam dobrom rezultatu. Konkurencija će naravno biti vrlo jaka, ali vjerujem da se mogu domoći finala i obradovati domaće ljubitelje ovog divnog sporta - rekao je Mačkić.

Bilo da je ljeto ili zima, njegove klupske kolege i on po nekoliko časova dnevno provedu na Vrbasu. Poznato je da kajak spada u red sportova koji iziskuju mnogo odricanja, a nisu profitabilni.

- Treniramo mnogo, napor je ogroman, ali i zadovoljstvo kada obavimo trening kako treba. Da ne pričam o takmičenjima - zaključio je Mačkić.

Motivacija

Dušan Mačkić ističe da je izuzetno motivisan i srećan kada je na vodi. Voli da pomjera sopstvene granice, bez obzira na to što su ponekad surovi uslovi u kojima trenira i nastoji da popravi performanse.

- Ljubav je to koju niko ne može da plati. Volim kajak, prirodu, Vrbas... A kada radite ono što volite, ništa nije teško i naporno - rekao je Mačkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana