ПРЕДСТАВЉАМО: Дражен Дувњак, кандидат Савеза кошарке у колицима Републике Српске: Са Врбасом владар региона

Дарко Пашагић
ПРЕДСТАВЉАМО: Дражен Дувњак, кандидат Савеза кошарке у колицима Републике Српске: Са Врбасом владар региона

Бањалука - Члан Кошаркашког клуба инвалида Врбас Дражен Дувњак кандидат је Савеза кошарке у колицима Републике Српске за најбољег спортисту РС у 2019. години.

Овај сјајни спортиста у години на измаку заједно са својим саиграчима наставио је побједничку серију, како на домаћој, тако и на међународној сцени.

- Прије свега желио бих да кажем да сам изузетно поносан и срећан што сам се нашао међу кандидатима за Избор најбољих спортиста Републике Српске које овог пута "Глас Српске" бира по 65. пут. Желим овом приликом организаторима да им упутим искрене честитке и похвале за сјајну акцију. Нема сумње да је ово за мене велико признање, али и обавеза више да и даље наставим са марљивим радом како би са својим другарима из ККИ Врбас биљежио сјајне такмичарске резултате широм Старог континента - истакао је Дувњак.

Кошарком у колицима почео је да се бави у матичном ККК Бијељина, одакле је стигао у редове вишеструких шампиона Републике Српске, БиХ и НЛБ лиге.

- Добро ми је било у мојој Бијељини, али морам да истакнем да ми је заиста прелијепо у Врбасу са којим сам почео да освајам многобројне трофеје. Само смо у години која је на измаку по шести пут узастопно постали побједници регионалне лиге, а успјели смо да одбранимо и шампионски наслов у БиХ. Имали смо и запажен наступ на евролигашком такмичењу које је одржано у Италији гдје смо такође показали да имамо тим за велика дјела. Једноставно речено гдје год смо играли успјешно смо репрезентовали Републику Српску и Бањалуку - рекао је Дувњак.

ККИ Врбас успјешно је стартовао и у новом такмичарском циклусу у којем желе да освоје нове трофеје како би још више обогатили клупске просторије.

- Јесењи смо шампиони Премијер лиге, и то, без иједног изгубљеног сусрета што је најбоља потврда нашег квалитета и потпуне доминације у БиХ. Добро смо отворили и нови такмичарски циклус у НЛБ лиги са двије сигурне побједе које смо на премијери остварили против Сане Сарајево и Загреба. Сигурно је да ћемо све учинити да у Евролиги 2 забиљежимо још бољи резултат - нагласио је Дражен Дувњак.

Захвалност Савезу

Дражен Дувњак захвалан је Савезу кошарке у колицима Републике Српске који га је предложио за акцију "Гласа Српске".

- Драго ми је што су препознали све оно што сам до сада урадио у каријери са Кошаркашким клубом инвалида Врбас. Овим путем желио бих да им захвалим што су мене предложили, а посебно предсједнику Маринку Умичевићу који ми је много помогао - додао је Дувњак.

Кандидати за за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2019. годину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана