PREDSTAVLjAMO: Dražen Duvnjak, kandidat Saveza košarke u kolicima Republike Srpske: Sa Vrbasom vladar regiona

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Dražen Duvnjak, kandidat Saveza košarke u kolicima Republike Srpske: Sa Vrbasom vladar regiona

Banjaluka - Član Košarkaškog kluba invalida Vrbas Dražen Duvnjak kandidat je Saveza košarke u kolicima Republike Srpske za najboljeg sportistu RS u 2019. godini.

Ovaj sjajni sportista u godini na izmaku zajedno sa svojim saigračima nastavio je pobjedničku seriju, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

- Prije svega želio bih da kažem da sam izuzetno ponosan i srećan što sam se našao među kandidatima za Izbor najboljih sportista Republike Srpske koje ovog puta "Glas Srpske" bira po 65. put. Želim ovom prilikom organizatorima da im uputim iskrene čestitke i pohvale za sjajnu akciju. Nema sumnje da je ovo za mene veliko priznanje, ali i obaveza više da i dalje nastavim sa marljivim radom kako bi sa svojim drugarima iz KKI Vrbas bilježio sjajne takmičarske rezultate širom Starog kontinenta - istakao je Duvnjak.

Košarkom u kolicima počeo je da se bavi u matičnom KKK Bijeljina, odakle je stigao u redove višestrukih šampiona Republike Srpske, BiH i NLB lige.

- Dobro mi je bilo u mojoj Bijeljini, ali moram da istaknem da mi je zaista prelijepo u Vrbasu sa kojim sam počeo da osvajam mnogobrojne trofeje. Samo smo u godini koja je na izmaku po šesti put uzastopno postali pobjednici regionalne lige, a uspjeli smo da odbranimo i šampionski naslov u BiH. Imali smo i zapažen nastup na evroligaškom takmičenju koje je održano u Italiji gdje smo takođe pokazali da imamo tim za velika djela. Jednostavno rečeno gdje god smo igrali uspješno smo reprezentovali Republiku Srpsku i Banjaluku - rekao je Duvnjak.

KKI Vrbas uspješno je startovao i u novom takmičarskom ciklusu u kojem žele da osvoje nove trofeje kako bi još više obogatili klupske prostorije.

- Jesenji smo šampioni Premijer lige, i to, bez ijednog izgubljenog susreta što je najbolja potvrda našeg kvaliteta i potpune dominacije u BiH. Dobro smo otvorili i novi takmičarski ciklus u NLB ligi sa dvije sigurne pobjede koje smo na premijeri ostvarili protiv Sane Sarajevo i Zagreba. Sigurno je da ćemo sve učiniti da u Evroligi 2 zabilježimo još bolji rezultat - naglasio je Dražen Duvnjak.

Zahvalnost Savezu

Dražen Duvnjak zahvalan je Savezu košarke u kolicima Republike Srpske koji ga je predložio za akciju "Glasa Srpske".

- Drago mi je što su prepoznali sve ono što sam do sada uradio u karijeri sa Košarkaškim klubom invalida Vrbas. Ovim putem želio bih da im zahvalim što su mene predložili, a posebno predsjedniku Marinku Umičeviću koji mi je mnogo pomogao - dodao je Duvnjak.

Kandidati za za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske za 2019. godinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana