ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, приједлог Ватерполо савеза Републике Српске: Година са мало такмичења

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, приједлог Ватерполо савеза Републике Српске: Година са мало такмичења

БАЊАЛУКА - Пети пут Драшко Вујковић приједлог је Ватерполо савеза за акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Прве године није прошао међу одабране, друге је заузео девето мјесто, а међу најбољима није био ни у посљедње двије године, мада га то није посебно растужило, јер је сама номинација награда за труд и остварене резултате. Управо њима ватерполисти се не могу подичити ове године јер су им отказане све завршнице такмичења, која ће надокнадити идуће године.

- Не памтим лошију годину јер смо ускраћени за сва такмичења и били смо ограничени само на тренинге, док смо играли само с почетка године и посљедња два мјесеца, што је премало, али се морамо прилагођавати ситуацији. Поново сам номинован за акцију Избор десет најбољих спортиста Републике Српске, што доживљавам као част јер се обично предложи онај ватерполиста који је највише показао те године, а то значи да ме руководство савеза види као најбољег играча у Српској, што је велико признање - изјавио је Вујковић.

Бањалука, за коју наступа, такмичи се у Првој Б лиги Србије, а Вујковић је најбољи стријелац екипе.

- Индивидуална признања пријају, али су екипна много значајнија јер смо тада сви срећни, а не само појединци. Надам се да ће моји саиграчи и будуће генерације надмашити моја остварења јер би то представљало нови корак напријед у бањалучком ватерполу. Тренутно у клубу имамо неколико момака од по 16 година за које вјерујем да ће направити добре каријере, али је потребан мукотрпан тренинг и рад - рекао је Вујковић, који је једини сениорски екипни првак и освајач Купа БиХ за 2016, 2017, 2018. и 2019. годину.

Пандемија је спријечила наступ у Европи.

- Два пута сам са клубом наступао у квалификацијама за Лигу шампиона и то је оно што се не заборавља. Надам се да ћемо идуће сезоне поново наступи на евросцени јер је то прилика за ново учење и напредак, како играча тако и клуба. Поново се такмичимо у Првој Б лиги Србије, али за сада нам не иде добро због мање тренинга. Када појачамо тренинге, сигурно ћемо бити бољи, мада није увијек до нас, има и неких објективних разлога зашто је оваква ситуација - додао је Вујковић.

Тренерски посао

Иако још активно игра, Вујковић је упловио у тренерске воде, а у матичном клубу ради са омладинским категоријама.

- Дјеце има, мада не би било лоше да их има још више, јер квалитет потиче из бројности. Пандемија је утицала да број заинтересованих буде смањен и надам се да ћемо попуштањем епидемиолошких мјера имати гужве на тренингу, што би нас посебно обрадовало. Активна каријера ближи се крају и себе видим у спорту, наравно ватерполу, јер лијеп је тај спортски живот било с које стране да се налазиш - казао је Вујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана