PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, prijedlog Vaterpolo saveza Republike Srpske: Godina sa malo takmičenja

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, prijedlog Vaterpolo saveza Republike Srpske: Godina sa malo takmičenja

BANjALUKA - Peti put Draško Vujković prijedlog je Vaterpolo saveza za akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Prve godine nije prošao među odabrane, druge je zauzeo deveto mjesto, a među najboljima nije bio ni u posljednje dvije godine, mada ga to nije posebno rastužilo, jer je sama nominacija nagrada za trud i ostvarene rezultate. Upravo njima vaterpolisti se ne mogu podičiti ove godine jer su im otkazane sve završnice takmičenja, koja će nadoknaditi iduće godine.

- Ne pamtim lošiju godinu jer smo uskraćeni za sva takmičenja i bili smo ograničeni samo na treninge, dok smo igrali samo s početka godine i posljednja dva mjeseca, što je premalo, ali se moramo prilagođavati situaciji. Ponovo sam nominovan za akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, što doživljavam kao čast jer se obično predloži onaj vaterpolista koji je najviše pokazao te godine, a to znači da me rukovodstvo saveza vidi kao najboljeg igrača u Srpskoj, što je veliko priznanje - izjavio je Vujković.

Banjaluka, za koju nastupa, takmiči se u Prvoj B ligi Srbije, a Vujković je najbolji strijelac ekipe.

- Individualna priznanja prijaju, ali su ekipna mnogo značajnija jer smo tada svi srećni, a ne samo pojedinci. Nadam se da će moji saigrači i buduće generacije nadmašiti moja ostvarenja jer bi to predstavljalo novi korak naprijed u banjalučkom vaterpolu. Trenutno u klubu imamo nekoliko momaka od po 16 godina za koje vjerujem da će napraviti dobre karijere, ali je potreban mukotrpan trening i rad - rekao je Vujković, koji je jedini seniorski ekipni prvak i osvajač Kupa BiH za 2016, 2017, 2018. i 2019. godinu.

Pandemija je spriječila nastup u Evropi.

- Dva puta sam sa klubom nastupao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to je ono što se ne zaboravlja. Nadam se da ćemo iduće sezone ponovo nastupi na evrosceni jer je to prilika za novo učenje i napredak, kako igrača tako i kluba. Ponovo se takmičimo u Prvoj B ligi Srbije, ali za sada nam ne ide dobro zbog manje treninga. Kada pojačamo treninge, sigurno ćemo biti bolji, mada nije uvijek do nas, ima i nekih objektivnih razloga zašto je ovakva situacija - dodao je Vujković.

Trenerski posao

Iako još aktivno igra, Vujković je uplovio u trenerske vode, a u matičnom klubu radi sa omladinskim kategorijama.

- Djece ima, mada ne bi bilo loše da ih ima još više, jer kvalitet potiče iz brojnosti. Pandemija je uticala da broj zainteresovanih bude smanjen i nadam se da ćemo popuštanjem epidemioloških mjera imati gužve na treningu, što bi nas posebno obradovalo. Aktivna karijera bliži se kraju i sebe vidim u sportu, naravno vaterpolu, jer lijep je taj sportski život bilo s koje strane da se nalaziš - kazao je Vujković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana