ПРЕДСТАВЉАМО … Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Поносан на седму титулу у низу

 Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Поносан на седму титулу у низу

БАЊАЛУКА - Највећа узданица Ватерполо клуба Бањалука годинама уназад је Драшко Вујковић, који ће се по седми пут наћи међу кандидатима за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Најбољи стријелац у историји клуба из највећег града Српске поносан је на остварене резултате са клубом током године која је на измаку, али је истовремено изразио жаљење јер нема младих нараштаја који ће надмашити његове рекорде.

- Сваки пут када ме матични савез предложи то сматрам као награду, јер сам самим тим на неки начин најбољи ватерполиста Српске, што ме много радује. Поново смо били доминантни на домаћој сцени, гдје смо стигли до нове титуле, седме по реду и Купа БиХ. Ове године било је мало теже, јер се у такмичење вратио Јадран из Неума, основан је Леотар, а ту су и сарајевски клубови. Надам се да ће лига заживјети у скорије вријеме, што ће много поправити квалитет ватерпола - истакао је Вујковић.

Током посљедња три мјесеца наступили су на два међународна такмичења, квалификацијама за Лигу шампиона и Куп ЛЕН, гдје нису остварили запажене резултате.

- Играли смо у Француској и Сарајеву са професионалним екипама које су далеко испред нас, а ми смо ишли у подмлађеном саставу. Разлика у квалитету била је огромна, тако да и тих неколико голова које смо постигли можемо сматрати успјехом, јер су ривали много бољи - рекао је Вујковић.

Поновио је да је стање у овом спорту изузетно лоше.

- Годинама сам кандидат и сваки пут кажем да стање у ватерполу не може бити лошије, али сваке године све је горе. Имамо великих проблема са терминима на базену, као и величином игралишта. Добијамо терен мањих димензија и сва дјеца раде заједно па дјелује као да тренирају пливање, а не ватерполо, јер нема простора да раде са лоптом. Има заинтересоване дјеце, али нека одустају када виде колико су лоши услови за тренинг па се пребацују на друге спортове. Некад не знам како се боримо са свим недаћама и чини ми се да клуб егзистира само од ентузијазма - нагласио је Вујковић.

Први ватерполиста

Вујковићу је припала част да буде први ватерполиста чије се име нашло међу десет најбољих спортиста Републике Српске, али и некадашње Босанске Крајине. То се десило 2016. године, када је заузео девето мјесто на листи.

- Тада сам био поносан на тај резултат, а и данас такође. Пролазак међу десет најбољих сви спортисти треба да сматрају као велико признање и награду - казао је Вујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана