PREDSTAVLjAMO … Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza Republike Srpske: Ponosan na sedmu titulu u nizu

 Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza Republike Srpske: Ponosan na sedmu titulu u nizu

BANjALUKA - Najveća uzdanica Vaterpolo kluba Banjaluka godinama unazad je Draško Vujković, koji će se po sedmi put naći među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Najbolji strijelac u istoriji kluba iz najvećeg grada Srpske ponosan je na ostvarene rezultate sa klubom tokom godine koja je na izmaku, ali je istovremeno izrazio žaljenje jer nema mladih naraštaja koji će nadmašiti njegove rekorde.

- Svaki put kada me matični savez predloži to smatram kao nagradu, jer sam samim tim na neki način najbolji vaterpolista Srpske, što me mnogo raduje. Ponovo smo bili dominantni na domaćoj sceni, gdje smo stigli do nove titule, sedme po redu i Kupa BiH. Ove godine bilo je malo teže, jer se u takmičenje vratio Jadran iz Neuma, osnovan je Leotar, a tu su i sarajevski klubovi. Nadam se da će liga zaživjeti u skorije vrijeme, što će mnogo popraviti kvalitet vaterpola - istakao je Vujković.

Tokom posljednja tri mjeseca nastupili su na dva međunarodna takmičenja, kvalifikacijama za Ligu šampiona i Kup LEN, gdje nisu ostvarili zapažene rezultate.

- Igrali smo u Francuskoj i Sarajevu sa profesionalnim ekipama koje su daleko ispred nas, a mi smo išli u podmlađenom sastavu. Razlika u kvalitetu bila je ogromna, tako da i tih nekoliko golova koje smo postigli možemo smatrati uspjehom, jer su rivali mnogo bolji - rekao je Vujković.

Ponovio je da je stanje u ovom sportu izuzetno loše.

- Godinama sam kandidat i svaki put kažem da stanje u vaterpolu ne može biti lošije, ali svake godine sve je gore. Imamo velikih problema sa terminima na bazenu, kao i veličinom igrališta. Dobijamo teren manjih dimenzija i sva djeca rade zajedno pa djeluje kao da treniraju plivanje, a ne vaterpolo, jer nema prostora da rade sa loptom. Ima zainteresovane djece, ali neka odustaju kada vide koliko su loši uslovi za trening pa se prebacuju na druge sportove. Nekad ne znam kako se borimo sa svim nedaćama i čini mi se da klub egzistira samo od entuzijazma - naglasio je Vujković.

Prvi vaterpolista

Vujkoviću je pripala čast da bude prvi vaterpolista čije se ime našlo među deset najboljih sportista Republike Srpske, ali i nekadašnje Bosanske Krajine. To se desilo 2016. godine, kada je zauzeo deveto mjesto na listi.

- Tada sam bio ponosan na taj rezultat, a i danas takođe. Prolazak među deset najboljih svi sportisti treba da smatraju kao veliko priznanje i nagradu - kazao je Vujković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana