ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Годинама главна узданица клуба

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза Републике Српске: Годинама главна узданица клуба

БАЊАЛУКА - Драшко Вујковић је и ове године приједлог Ватерполо савеза Републике Српске за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Вујковићу је припала част да буде први ватерполиста чије се име нашло међу десет најбољих спортиста Републике Српске, али и некадашње Босанске Крајине. То се десило 2016. године, када је заузео девето мјесто на листи. Иако је до сада само једном био међу десет најбољих, признао је да му је и част што ће по осми пут представљати свој спорт у акцији “Гласа” јер то значи да је најбољи ватерполиста Српске.

- Тада сам био поносан на тај резултат, а и данас такође. Пролазак међу десет најбољих сви спортисти треба да сматрају као велико признање и награду - рекао је Вујковић.

Са својом Бањалуком вишеструки је шампион БиХ као и побједник Купа, односно шампион и освајач Купа Републике Српске. Ове године наступили су у квалификацијама за Челенџер куп гдје се нису прославили.

- Играли смо квалификације у Белгији против полупрофесионалних екипа. Нисмо се прославили, али ни осрамотили, јер знамо колико они много више улажу у спорт од нас. Швајцарска екипа, која је заузела прво мјесто, у свом саставу је имала више странаца него домаћих играча док су у нашем тиму сви аматери и поред ватерпола бавимо се и неким другим пословима јер од нечега треба живјети - изјавио је Вујковић.

Најбољи стријелац у историји клуба разочаран је односом надлежних институција према ватерполу које није на мјесту гдје би требало да буде.

- Године пролазе и ништа се не мијења набоље. Када смо кренули са радом било је доста ентузијазма и енергије, али је то годинама спласнуло. Сви смо некако разочарани, јер не добијамо праву подршку већ се све своди на импровизацију. Реално гледајући, услови за тренинг су лошији него у другим спортовима па дјеца брзо одустају и пребацују се у друге спортове. Нама је базен основа свега, имамо само један у Бањалуци и велики број корисника па док ми дођемо на ред све изгуби смисао - нагласио је Вујковић.

Играч и тренер

Вујковић је завршио Факултет физичког васпитања и у ВК Бањалука обавља функцију тренера и играча.

- Морамо се сналазити на различите начине, а поред тога што играм и тренирам дјецу, радим још неколико послова. Од нашег спорта се не може живјети, већ се мора радити још нешто тако да ми се чини да се ватерполом баве само највећи ентузијасти - рекао је Вујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана