PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza Republike Srpske: Godinama glavna uzdanica kluba

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza Republike Srpske: Godinama glavna uzdanica kluba

BANjALUKA - Draško Vujković je i ove godine prijedlog Vaterpolo saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Vujkoviću je pripala čast da bude prvi vaterpolista čije se ime našlo među deset najboljih sportista Republike Srpske, ali i nekadašnje Bosanske Krajine. To se desilo 2016. godine, kada je zauzeo deveto mjesto na listi. Iako je do sada samo jednom bio među deset najboljih, priznao je da mu je i čast što će po osmi put predstavljati svoj sport u akciji “Glasa” jer to znači da je najbolji vaterpolista Srpske.

- Tada sam bio ponosan na taj rezultat, a i danas takođe. Prolazak među deset najboljih svi sportisti treba da smatraju kao veliko priznanje i nagradu - rekao je Vujković.

Sa svojom Banjalukom višestruki je šampion BiH kao i pobjednik Kupa, odnosno šampion i osvajač Kupa Republike Srpske. Ove godine nastupili su u kvalifikacijama za Čelendžer kup gdje se nisu proslavili.

- Igrali smo kvalifikacije u Belgiji protiv poluprofesionalnih ekipa. Nismo se proslavili, ali ni osramotili, jer znamo koliko oni mnogo više ulažu u sport od nas. Švajcarska ekipa, koja je zauzela prvo mjesto, u svom sastavu je imala više stranaca nego domaćih igrača dok su u našem timu svi amateri i pored vaterpola bavimo se i nekim drugim poslovima jer od nečega treba živjeti - izjavio je Vujković.

Najbolji strijelac u istoriji kluba razočaran je odnosom nadležnih institucija prema vaterpolu koje nije na mjestu gdje bi trebalo da bude.

- Godine prolaze i ništa se ne mijenja nabolje. Kada smo krenuli sa radom bilo je dosta entuzijazma i energije, ali je to godinama splasnulo. Svi smo nekako razočarani, jer ne dobijamo pravu podršku već se sve svodi na improvizaciju. Realno gledajući, uslovi za trening su lošiji nego u drugim sportovima pa djeca brzo odustaju i prebacuju se u druge sportove. Nama je bazen osnova svega, imamo samo jedan u Banjaluci i veliki broj korisnika pa dok mi dođemo na red sve izgubi smisao - naglasio je Vujković.

Igrač i trener

Vujković je završio Fakultet fizičkog vaspitanja i u VK Banjaluka obavlja funkciju trenera i igrača.

- Moramo se snalaziti na različite načine, a pored toga što igram i treniram djecu, radim još nekoliko poslova. Od našeg sporta se ne može živjeti, već se mora raditi još nešto tako da mi se čini da se vaterpolom bave samo najveći entuzijasti - rekao je Vujković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana