ПРЕДСТАВЉАМО … Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза: Пета титула украсила сезону

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО … Драшко Вујковић, кандидат Ватерполо савеза: Пета титула украсила сезону

БАЊАЛУКА - Част да по шести пут буде приједлог Ватерполо савеза у акцији Избор десет најбољих спортиста Републике Српске добио је Драшко Вујковић.

Стандардни члан ВК Бањалука само једном се пробио међу најбоље и заузео девето мјесто. Најбољи је стријелац у историји клуба и поносан је на нову номинацију јер и она представља један вид награде.

- Увијек ми буде драго када ме матични Савез номинује јер тако награђује мој труд у тој години и прија ми што се то дешава годинама уназад јер то значи да ме они виде као најбољег. Година која се ближи крају није донијела озбиљнији помак напријед из много разлога, а главни је онај финансијски. Играмо исто као прошле сезоне, али ове имамо мало слабији резултат. Екипа је у неком раскораку генерација. Остала су нас петорица старијих, док нове генерације стасавају и још морају да уче те стичу искуства да би достигли виши ниво - изјавио је Вујковић.

Његова Бањалука и даље је без премца у БиХ, а излазак на евросцену и током 2021. остао је сан.

- Поново смо постали шампиони БиХ побиједивши “непобједиви” Инвиктум из Сарајева што је наша, и моја, пета титула па сам веома поносан на то остварење. Они су нам били најтежи противници, али опет је до изражаја дошло наше искуство из Друге Б лиге Србије у којој годинама наступамо. До краја године очекује нас наступ у финалу Купа БиХ те вјерујемо да ће нови пехар красити клупске витрине. О некој жељи да се такмичимо на међународној сцени са европским тимовима излишно је говорити када знамо колико мало новца имамо на располагању - казао је Вујковић.

Тренер

Вујковић је завршио Факултет физичког васпитања и планира да остане при базену и постане ватерполо тренер.

- То је један од циљева у животу као и да будем професор физичког васпитања у школи. За сада сам помоћни тренер у ватерполу, спорту којег волим, али који није толико атрактиван као фудбал или кошарка па не привлачи мноштво публике. Надам се да ће та каријера напредовати мада је то тешко постићи у Бањалуци с обзиром на мале буџете које клубови имају, а од чистог ентузијазма и љубави према спорту се не може живјети - рекао је Вујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана