PREDSTAVLjAMO … Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza: Peta titula ukrasila sezonu

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO … Draško Vujković, kandidat Vaterpolo saveza: Peta titula ukrasila sezonu

BANjALUKA - Čast da po šesti put bude prijedlog Vaterpolo saveza u akciji Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske dobio je Draško Vujković.

Standardni član VK Banjaluka samo jednom se probio među najbolje i zauzeo deveto mjesto. Najbolji je strijelac u istoriji kluba i ponosan je na novu nominaciju jer i ona predstavlja jedan vid nagrade.

- Uvijek mi bude drago kada me matični Savez nominuje jer tako nagrađuje moj trud u toj godini i prija mi što se to dešava godinama unazad jer to znači da me oni vide kao najboljeg. Godina koja se bliži kraju nije donijela ozbiljniji pomak naprijed iz mnogo razloga, a glavni je onaj finansijski. Igramo isto kao prošle sezone, ali ove imamo malo slabiji rezultat. Ekipa je u nekom raskoraku generacija. Ostala su nas petorica starijih, dok nove generacije stasavaju i još moraju da uče te stiču iskustva da bi dostigli viši nivo - izjavio je Vujković.

Njegova Banjaluka i dalje je bez premca u BiH, a izlazak na evroscenu i tokom 2021. ostao je san.

- Ponovo smo postali šampioni BiH pobijedivši “nepobjedivi” Inviktum iz Sarajeva što je naša, i moja, peta titula pa sam veoma ponosan na to ostvarenje. Oni su nam bili najteži protivnici, ali opet je do izražaja došlo naše iskustvo iz Druge B lige Srbije u kojoj godinama nastupamo. Do kraja godine očekuje nas nastup u finalu Kupa BiH te vjerujemo da će novi pehar krasiti klupske vitrine. O nekoj želji da se takmičimo na međunarodnoj sceni sa evropskim timovima izlišno je govoriti kada znamo koliko malo novca imamo na raspolaganju - kazao je Vujković.

Trener

Vujković je završio Fakultet fizičkog vaspitanja i planira da ostane pri bazenu i postane vaterpolo trener.

- To je jedan od ciljeva u životu kao i da budem profesor fizičkog vaspitanja u školi. Za sada sam pomoćni trener u vaterpolu, sportu kojeg volim, ali koji nije toliko atraktivan kao fudbal ili košarka pa ne privlači mnoštvo publike. Nadam se da će ta karijera napredovati mada je to teško postići u Banjaluci s obzirom na male budžete koje klubovi imaju, a od čistog entuzijazma i ljubavi prema sportu se ne može živjeti - rekao je Vujković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana